Една статия на капитал.бг, разкриваща чара на новото заведение на Боян, Каролина и Ву от "МастърШеф"
UVU идва на мястото на втръсналите пици на парче и дюнери и засега се радва на топло посрещане и любопитство в квартала. Така запълва не просто празна ниша, а направо трап в градския ни живот – този на по-качествената улична храна.
Началото на тези "гурме сандвичи от цял свят" минава под знака на пробите, промените, експериментите и ентусиазирано следене на мнението ни и всякаква, особено критична, обратната връзка. Това в никакъв случай не е недостатък, напротив – това е чарът на новата сандвичарница.
Посоката е много конкретна и това улеснява избора. Сандвичите ще са около пет и ще се въртят според сезонните продукти, според пазарните принципи (нехаресваните по естествен път ще отпадат) и със смяната на държавите. Към всеки има малка салатка и пържени картофки. В процес на експеримент е чипсът от сушен пандан.
В момента пътуването започва от виетнамския бан ми (със свинско, сосове и зеленчуци), продължава през Япония с торикатсу (с пилешко, зеленчуци и сос тонкатсу), а Бразилия с нейното качоро куенте (кренвирш, картофено пюре, домат, царевица и халапеньо) е на път да отпадне – поне във вида, в който е. Фили чийз стекът с телешко, лук, гъби и чушки може да обяви състезание на този от MEAT, който се намира другата страна на "Солунска". Без съмнение полезна интрига, от която печелят и двете места. Индийският вада пав с картофени топчета и сосове е единственото засега вегетарианско предложение.
Няма коментари:
Публикуване на коментар