неделя, 28 януари 2018 г.

3 крака, 15 пръста и едно безследно изчезнало тяло

Три крака, петнадесет пръста и едно безследно изчезнало тяло - това не е трагичната рекапитулация от авария в съветска ядрена база през 80-те, а е резултатът от холивудския брой на Vanity Fair за януари 2018.

Ето какво се случва, когато политическата коректност и Photoshop се съюзят в името на "Панаира на суетата":

Всяка година в навечерието на "Оскарите" списанието събира отличниците на Холивуд пред обектива на Ани Лейбовиц, за да произведе уникална колекционерска корица. И новият брой не разочарова: Том Ханкс, Харисън Форд, Робърт де Ниро, Майкъл Шанън и Майкъл Б. Джордан правят компания на Никол Кидман, Гал Гадот, Клеър Фой, Зендая и Джесика Частейн.

Една невинна зрителна измама се оказа причинител на лавина от коментари и подигравки, които принудиха не само редакцията на Vanity Fair да влезе в обяснителен режим, но и самите звезди да реагират.

Причината за всичко е в светлосенките от роклята на Рийз Уидърспуун, която пада свободно зад облегнатите наляво крака. Телесният цвят на тоалета от Calvin Klein се слива толкова много с нюансите на кожата й, че на пръв поглед изглежда така сякаш звездата от "Big Little Lies" се опира на трети крак.

В изданието на Vanity Fair обаче e публикувана още една снимка с нелепа фотошоп-грешка, в която фотографът Матиас Гагъл е "забравил" един излишен набор пръсти от Опра Уинфри върху талията на Рийз Уидърспуун.

Няма коментари:

Публикуване на коментар