сряда, 27 октомври 2010 г.

Приказките

Здравейте! Започвам с мисълта си, която прелятя през главата ми със скороста на светлината... Толкова бърза, че даже не можах да я запомня. Но пък се сетих за друго - днес попаднах на този надпис: " Why is Alice in wonderland? She should be in the fucking kitchen.". Такъв екзестенциален въпрос не бях срещал скоро. Дам, тук трябва да се спомене, че тази малка развратница навярно не е в кухнята, защото е поредната фенка на Джони Деп, който е пич по принцип (естествено, че не колкото жена си), която го преследва, за да му се пусне в групов заедно с ухиления котарак. Това обаче по-скоро звучи някакси неправдоподобно.
И така, започнах да се замислям всъщност защо в приказките, които слушах като малък, има толокова прекрасни неправди. Замислете се, коя модерна Кума Лиса би се хвърлила в какво да е превозно средство заради риба, та това ще съсипе кичозната й прибрана на кок грива и оформените с прецизност ноктопластики при леля Пепа (прословута по целия свят с невероятните си астрологични прогнози и позната на света като Алена), че и за капак на всичко тази Кума Лиса ще се натиска на някакъв болен дядо, за да я носи!?
Ами Кумчо Вълчо, нима този наш побратим е толкова наивен, че за 3 години, в които майка ми ми е разказвала приказката, не се умори да гони тая мацка в червено, която в последствие се оказа водеща на "Искренно и лично"?! Извратен тип! Но най-шантавото в неговия случай е това, че налита и на баба й!? Тук просто спрях да разсъждавам над приказката за "Червената шапчица"...
Ами тези "Три Прасенца" дето бяха в нея не бяха алчни и имаха къщички от слама, дърва и камък. Вярно бяха по Черномориет, и сега ги наричаме яхтено пристанище Св. Влас. Единият от тях даже има връзка със световно известната певица Лиса от която има дете, както и от половината й колежки от звукозаписната компания, за която работи, но пък са щастливи заедно, след като се събраха за 93 път за последните две години. Друг от тях пък мигрира в Обединените Арабски Емирства и сега си купува футболни отбори по целия свят, като си е поставил за цел да купи всички футболисти, които стават за манекени, за да просперират фолкпевиците в България ... Тук нещо се отдалечих от приказката и ми се прищя да съм трето прасенце...
Продължих да разсъждавам над приказките, които съм слушал като малък, и стигнах до приказката за "Седемте козленца". Първото нещо, което ми направи впечаттление и което се разминаваше с действителноста, беше това, че всъщност те са седем деца, а по толкова имат само ромите... Поне в моите виждания... И тук бързо се отказах, защото се сетих, че може би в такъв случай ще живеят в неизмазана тухлена къща без прозорци, но за сметка на това с 14 сателитни чинии. УжасТ!
"Житената питка" - лошото при нея е, че първото нещо, с което я асоциирах, бе баница и Нова Година... Животът й бе кратък, но пък съдържателен!
Абе май важи онази глупост: "Всичко е фалш, даже и в приказките!". Айде със здраве.
ПП - незнам за к'во е, ама гледам всеки слага по два - три :D

Няма коментари:

Публикуване на коментар