събота, 17 май 2014 г.

Минту Виртанен за живота с Кими Райконен

Когато стюардесата Минту Виртанен трябвало да се премести в огромната къща на Райконен, тя трябвало да се приспособи не само с голямото пространство, но и с факта, че рядко ще прекарва време в нея, както и че всичко около връзката й със състезателя ще бъде планирано, заради неговите  и нейни пътувания. Тя казва "Няма да напусна работа. Ще се чувствам странно ако трябва да завися напълно от някого".

Минту, която е на 27 се запознава с 34-годишния Райконен чрез общи познати и скоро след като връзката им започва тя се премества от 34кв.м си апартамент в къщата на пилота от над 500 кв.м. Въпросната къща се намира в Калаксари, Финландия и Минту споделя, че първия път когато се прибрала проверила всяка стая като накрая я грабнала гледката.

Самотата е това, което стресира Минту. "Да се прибирам и да няма никой е много трудно. Правя работните си графици така, че да мога често да съм с него и да го подкрепям на състезанията."

Когато са във ваканция двамата обикалят света, а през останалото време когато не са заедно разчитат на мобилните и интернет технологии. Минту казва, че такава връзка е трудна, защото изисква доверия и разбирателство, но за сега нещата били отлични.

Освен като стюардеса, Минту е и фитнес модел на спортна марка. Спортът е нейната страст. Споделя, че другата есен вече ще бъде квалифициран личен треньор. "Кими е съгласен да му изградя тренировъчен режим" допълва Минту към втората си професия.

Минту признава, че чрез Кими е започнала да разбира останалите пилоти. "Оказа се, че Ф1 не е просто спорт, а тежко физическо изпитание в съчетание с висока скорост и концентрация.Разбирането ми за спорта вече е тотално различна и аз изпитвам респект към тези мъже."

Иначе Минту и Кими се влюбили през 2013. В началото тя е забелязвана в падока, но двамата са стояли далеч от заглавията. Минту казва, че в Кими харесва спокойствието му и споделя, че е дяволски забавен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар