вторник, 28 април 2015 г.

Шоуто на Кларксън ще продължи, но без марката "Топ гиър"

Популярното автомобилно шоу "Топ гиър" ще продължи с участието на скандалната си звезда Джеръми Кларксън, но под ново име, съобщават английските медии.

Марката "Би Би Си Топ Гиър" пада, а на нейно място ще се появи "Кларксън, Хамънд и Мей на живо", която ще продължи световното турне на предаването.

Решението идва като компромисен вариант след последния скандал с Кларксън, чийто договор с Би Би Си не беше подновен на 1 април.

Продуцент на новото шоу ще компанията Sub Zero, в която половината се държи от BBC Worldwide. Според компанията решението идва "в интерес на всички, които вече са си купили билети". Затова се запазват тримата оригинални водещи Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд.

"За да не разочароваме хилядите хора по целия свят, които вече са си купили билети, BBC Worldwide се договори с новия ни партньор Brand Events турнето да продължи", заяви говорител на търговската компания на обществената телевизия Би Би Си.

"Тези събития обаче няма да бъдат под бранда "Би Би Си Топ гиър". Мисля, че това е резонно решение при създалите се обстоятелства", добавят от там.

Това означава, че следващите спирки от турнето няма да могат да използват клипове от шоуто с марката "Топ гиър" или да използват тайнствения пилот Стиг.

Вестник "Дейли Телеграф" смята, че новото шоу би могло да предизвика критики, но разходите по отмяната на вече продадените шоу гостувания също биха били голям удар. Предполага се, че Кларксън ще използва следващите издания, за да се извини на феновете си.

"Това е страхотно решение за феновете. Искаме да благодарим на притежателите на билети за тяхното търпение. Феновете са най-важните хора за Джеръми, Ричард и Джеймс. Доволни сме, да кажем, че идваме", се казва в съобщение на Brand Events. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар