сряда, 23 май 2018 г.

Толкова сладникави, че чак нагарчат

One Direction - What Makes You Beautiful

Има сладникаво, има и One Direction. Тази група е създадена, само за да бъде сладка и да привлича милионите тийненджърки да харчат парите на родителите си за музика. И One Direction доскоро (до взетата кратка почивка) се справяха доста добре с тази си задача. What Makes You Beautiful е от тези хитове, които те карат да припяваш и да потропваш с крак, изпитвайки дълбока омраза към себе си и към целия свят.

Стиви Уондър - I Just Called To Say I Love You

Стиви Уондър винаги е имал вкус за това да се движи по тънката струна на женските сърца. С I Just Called To Say I Love You обаче той успява да изведе това до съвсем нови висини. Песента е толкова сладникава, че може да послужи за направата на 2 тона меденки или поне 100 кг. млечен шоколад.

Дарън Хейс - Insatiable

От вълната песни, които преди самия текст човек чува поне няколко тежки и прочувствени пъшкания, стонове "йеа" и "бейби", а след това положението става само по-тежко. Но любов да има и тя да е ненаситна!

Брайън Адамс - Everything I Do

Брайън Адамс не може да се оплаче от липса на нежни любовни песни. Със сигурност Everything I Do е станала саундтрак за събитията, довели до появата на не едно и две бебета.

Каризма - "Колко ми липсваш"

Важно е да оценяваме и българската следа в музиката, дори когато става въпрос за безумно сладникави и лигави песни. Именно това е случаят и с един от първите хитове на култовия дует Каризма. Миро и Галя са успели да създадат толкова захаросано парче, че чак ти залепва за гърлото, оставяйки горчив вкус.

Графа - "Ако има рай"

Но ако има български цар на лигавите песни, то това е Графа. С този си талант той дори успя да си спечели шегите на зевзеците, че предимно и само сладникави балади може да прави, което го принуди да се опитва да доказва обратното. Не особено успешно. И все пак ако трябва а избираме най-лигава от лигавите му песни, "Ако има рай" печели първото място.

Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

Бърза, ритмична, весела и непоносимо лигава. Call Me Maybe е от онези песни, които просто те карат да си ги припяваш отново и отново, забивайки се в главата ти със силата на парен чук. А в това парче има толкова много захар, че съвсем спокойно човек може да изпадне в диабетна кома само след няколко слушания.

Джеймс Блънт - You're Beautiful

Има средно ниво на лигавост на дадена сладникава песен, има и Джеймс Блънт. Неговият подход в правенето на You're Beautiful е бил не просто да сложи адски много сладникавост в нея, той е изсипал цял чувал със захар и след това е добавил още няколко лъжички за вкус, та чак от слушането на песента да лепне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар