неделя, 9 октомври 2016 г.

Отмъстители? Не. Граждани!

Какво може да събере Робърт Дауни-джуниър, Скарлет Йохансон, Нийл Патрик Харис, Марк Ръфало и още куп звезди на едно място? Не, не е нов филм от Холивуд – а е една заплаха за света.


"Tолкова известни хора могат единствено да се съберат, ако проблемът е наистина значим за всички нас. Зараза или екологично бедствие, или… расистки, нагрубяващ страхливец, който трайно ще навреди на основите на нашето общество. 
Не можем да се преструваме, че двете страни са еднакво нежелани, не можем да кажем, че един глас няма значение, твоят глас има значение.
Това не са просто избори, това е повратна точка за страната ни, за света, за твоя свят.
И ако гласувате и помогнете да опазим страната от страха и невежеството, Марк ще направи гола сцена в следващия си филм.”
Да, по средата на клипа става ясно, че Марк Ръфало – от носителя на „Оскар“ за най-добър филм на 2015 г. Spotlight – ще направи гола сцена в следващия си филм в името на каузата – Save the Day, – защото за разлика от филмите този път героят, който може да спаси деня, е обикновeният човек.
Списъкът на актьори, режисьори, музиканти и писатели срещу Тръмп е неизброим. “Не е възможно хора като Тръмп… той дори не би трябвало да е там, където е сега, тъй че Бог да ни е на помощ”, казва Робърт де Ниро.
Президентът Франк Ъндерууд от House of Cards – Кевин Спейси – нарича Тръмп “зараза”, а на фестивала в Кан прави коментар, че “чуждоезичните филми съдържат двете неща, които Доналд Тръмп ненавижда: чужденци и четене
Джони Деп, който играе Тръмп в пародийния филм The Art of the Deal, казва за своя персонаж. “Подходих към Доналд Тръмп като това, което виждаш в него, когато го гледаш. Преструвката. Мисля, че всъщност е един недорасъл грубиян.”
Ричард Гиър сравнява Тръмп с Мусолини. Шакира казва, че “никой, който живее в този век, не трябва да застава до такова невежество”. Дженифър Лорънс от “Игрите на глада” вярва, че “ако Доналд Тръмп стане президент на САЩ, това ще е краят на света”. Джеф Дениълс, който играе телевизионния водещ Уил Макавой в сериала на Арън Соркин Newsroom, прави пародия на своя реч от сериала, с която обяснява “защо Доналд Тръмп не е най-добрият сценарий за Хилъри Клинтън”. С две думи, отговорът е, защото Тръмп може да спечели.
Един от актьорите, въвлечен в най-много социални каузи – Джордж Клуни, също не пропуска да критикува Тръмп в интервю за в. Guardian.
“На тези избори най-силна чуваемост имат най-крайните и най-екстремните”, казва Клуни за Тръмп. “Той просто е опортюнист. Днес той е фашист… ксенофобски фашист.”"
МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ВИДЕО С ВАШИ ЛЮБИМИ АКТЙОРИ HERE 

Няма коментари:

Публикуване на коментар