сряда, 20 декември 2017 г.

Леонардо ди Каприо и Джаред Лето защитават вековните гори на Пирин

Холивудски величия като Леонардо ди Каприо и Джаред Лето се включиха активно в кампанията против разширяването на ски зоната в Пирин.

Милиони потребители в "Туитър" подкрепиха съобщение на страницата на организацията на Леонардо ди Каприо "DiCaprio Foundation", където беше споделена информация за кампанията на WWF за Пирин. Целта на офанзивата е да бъде алармиран българският премиер Бойко Борисов за рисковете за природата, свързани с планираното разширавяне на ски зоната в Банско.

Ди Каприо е известен като отявлен защитник на природата по целия свят и фондацията му активно се занимава с подобни каузи, свързани с опазването на природните ресурси.

Преди Леонардо в защита на българската природа се обяви неговият колега и фронтмен на "30 Seconds To Mars" Джаред Лето. Той сподели с милионите си последователи в социалните мрежи следното съобщение: "Присъединете се към мен и WWF, за да спасим вековните гори на Пирин от разширяването на ски зоната. Споделете и разпространете".

В следващ туит Лето се обърна лично към българския премиер с молба: "Бойко Борисов, моля те да защитиш Национален парк Пирин от катастрофалното изсичане с търговска цел и изграждане на скиорска инфраструктура".

Няма коментари:

Публикуване на коментар