сряда, 11 март 2015 г.

В неделя няма да има епизод на Топ Гиър заради скандал

BBC излезе със следното съобщение късно във вторник:

"След скандал с продуцент на BBC, Джеръми Кларксън е отстранен, докато случаят се изясни. Никой друг не е отстранен. TopGear няма да се излъчи тази неделя. Засега BBC няма да коментира допълнително." 

Дейли Мейл пък разнищи ситуацията и ето какво написаха от вестника:


Информацията е ограничена, но става ясно, че в момента тече разследване, до приключването на което Кларксън остава временно отстранен. Планираният за неделя епизод на Топ Гиър няма да бъде излъчен, а съдбата на цялото предаване е под въпрос. 

Британският всекидневник Daily Mail разкрива, че по време на снимки Кларксън е ударил един от продуцентите на предаването, тъй като вечерята му не била поднесена навреме. 
От изданието дори са успели да открият водещия в лондонско заведение, където той заявил: "Имам хубава студена бира и чакам всичко това да отшуми".

Припомняме, че 54-годишният британец получи последно предупреждение за уволнение от Би Би Си, след като през миналата година нанесе обида на расова основа по време на снимките на един от епизодите на поредицата, излъчвана в над 200 държави по света.

Малко след това обаче Джеръми Кларксън се забърка в още един скандал,
 този път международен. При снимките на един от епизодите на Топ Гиър в Аржентина британецът разгневи жителите на страната, след като се появи с провокативна табела на колата си, навяваща асоциации с войната между Великобритания и Аржентина за Фолкландските острови. Тримата водещи на предаването бяха замеряни с камъни, като се наложи полицията да ги ескортира.

През 2011 година Кларксън отново бе санкциониран от BBC, след като при тест на мексикански автомобил заяви: "Мексиканските спортни коли са като самите мексиканци - мързеливи, безотговорни и пръдливи дебелаци, които по цял ден гледат кактуси, облегнати на оградата и облечени в одеяло с дупка за главата".

Договорът на тримата водещи на предаването Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд изтича след около месец. Запознати твърдят, че поредната издънка на Кларксън може да се отрази на по-нататъшните отношения с Би Би Си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар