неделя, 8 март 2015 г.

Сериалите, които не можеха да свършат по-зле

"Двама мъже и половина" 
Много от зрителите на сериала "Двама мъже и половина" отдавна смятаха, че това шоу няма накъде да пада още, след като преди четири години след публичен скандал с продуцентите Чарли Шийн, реши да го напусне и беше заменен от Ащън Кътчър. 
И макар последните няколко сезона да изглеждаха като на доизживяване, последният беше най-зле. В него загубенякът Алън и милиардерът Уолдън се омъжват, за да могат да осиновят момче.


Как се запознах с майка ви 
Последният сезон на "Как се запознах с майка ви" е съпроводен с редица разочарования. Не само че противно на заглавието на сериала, майката участва едва в два епизода, но и сценаристите решиха да я убият малко преди финала. 
За сметка на това 24-те епизода на деветия сезон на шоуто ни показват как Робин и Барни, двама от най-добрите приятели на Тед, се женят. Но времето прекарано в провинцията, където е церемонията, не е най-лошият момент на базирания в Ню Йорк сериал. 
Само за един епизод - финалният, успяхме да видим как Робин и Барни си казват да, за да се разведат по-късно, как "майката" се запознава с Тед и по-късно умира. И най-неприятната част - как зрителите отново бяха върнати в историята за любовта между Тед и Робин (което накара децата му да кажат, че това не е историята как се е запознал с майка им, а как винаги е обичал леля им Робин). 
И на всичко отгоре, за да постигне това, сериалът реши да направи от превърналия се в идол Барни - отрепка, която доизживява животa си по ужасен начин. Защо?


Малкълм 
Малкъм падна и се удари тежко. Макар сериалът никога да не е бил твърде популярен в САЩ, той достига 18-то място по рейтинг още с първия си сезон. За съжаление, си остава с това. Семейството със специални отношения се нарежда на 127-мо място по рейтинг с последния си сезон. 
И никой не може да обвини зрителите, че спират да го гледат. Сериалът загуби фокуса си, превръщайки се в абсурден фарс. През последния сезон всичко се върти около ядосаните спорове на четиримата братя Малкълм, Рийс, Дюи и Франсис с тяхната доминираща майка Люис. 
Великите комедии имат срок на годност, за съжаление, много от тях продължават да се предлагат и след него, оставяйки лош вкус в устата ни. "Малълм" беше много добър сериал, но в продължение на пет, всъщност четири, четири и половина сезона... 
Продуцентите може би трябваше да се използват потенциала на актьора Брайън Кранстън (бащата), който години по-късно стана абсолютна звезда с главната си роля в Breaking Bad/ "В обувките на Сатаната".


Досиетата Хикс
 "Досиетата Хикс" са паранормален сериал за агентите на ФБР Мълдър (Дейвид Духовни) и Скъли (Джилиан Андерсън) и сексуалното привличане между тях, което възниква, докато двамата разкриват загадъчни престъпления. 
Със сигурност това не е сериал за Доджет и Райес. Кои?! Това са агентите на ФБР, въведени в продукцията, за да компренсират за напускането на Духовни след седми сезон и очакването напускане на Андерсън, която все пак остава в сериала. 
Въпреки опита на продуцентите да направят плавен преход между главните герои (Духовни все пак се появява в няколко епизода на последните два сезона), това така и не се получава. Сериалът става: Доджът и Райес разкриват престъпления, а Скъли е просто гост-звезда. Паранормалният елемент все още е интересен в последните сезони, но това просто не са "Досиетата Хикс".

Няма коментари:

Публикуване на коментар