неделя, 17 януари 2016 г.

Бързи и яростни 8 може да се снима и в Куба

Екипът към франчайза за бързи коли има намерението да заснеме ча„Бързи и яростни” 8 може да се превърне в първата холивудска продукция, коята да е частично заснета в Куба.

От студиото „Юнивърсъл” се надяват да използват сценичния потенциал на комунистическия остров в условията на затопляне на дипломатическите отношения между Хавана и Вашингтон.
На американски граждани все още е забранено да посещават Куба с туристическа цел, но президентът Барак Обама се погрижи да се пътува по-лесно до острова заради изследователски и бизнес поводи.
От холивудската компания ще се възползват от това и ще снимат познатите до болка звезди от поредицата Вин Дизел, Мишел Родригес, Лудакрис и Тайрис Гибсън да шофират в нова екзотична обстановка.
Интернационалният подход е добре познат на феновете на поредицата, предишни филми от която бяха снимани в Япония, Бразилия, Доминикана, Канарските острови и Абу Даби.
Режисьорът на осмата част Ф.Гари Грей вече е посетил Куба, за да избере подходящи снимачни локации. В момента се уреждат необходимите документи.
„Юнивърсъл пикчърс” чака одобрение от американското и кубинското правителства, за да заснеме част от следващия филм от поредицата „Бързи и яростни” в Куба”, заяви говорител на студиото.
От британския вестник припомнят статистиката, че сагата за нелегални автомобилни надпревари и банкови обири има много испаноговорящи фенове.
Началото на снимките на продукцията „Бързи и яростни” 8 е запланувано за тази пролет, като други снимачни локации са в щатите Ню Йорк и Атланта. Първоначалната дата на излизане на филма по кината е 17 април 2017 година.ст от сцените по осмия филм в Куба. По този въпрос се е заело студиото Юнивърсъл, което ще проведе разговори с кубинското посолство.

Филмът е известен с екзотичните си локации. До тук Дом и компания бяха в Доминиканската република, Бразилия, Канарските острови и Дубай. Дали Куба ще се присъедини към този списък е само въпрос на време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар