неделя, 5 март 2017 г.

4 филма на 20 години

"Титаник"
Епичният  филм на Джеймс Камерън е отговорен за отварянето на множество киносалони по света и у нас, които да поберат хората желаещи да го гледат. Кейт Уинслет стъпва в света на прожекторите и се заявява като голямо име в киното. Получава и втората си номинация за „Оскар“. 20 години по-късно „Титаник“ е все така епичен и трогателен. Филмът носи 11 Оскара от общо 14 номинации на своите създатели и е game changer за седмото изкуство. Няма човек, който да не го е гледал и така трябва.

"Мъже в черно "
1997-а е и годината, в която за първи път Томи Лий Джоунс и Уил Смит, обличат черните костюми, нарамват пушките и тръгват да спасяват човечеството от извънземни елементи. „Мъже в черно“ е франчайз, който е жив и актуален и до днес. Той е пълен с култови реплики, музика, персонажи и неща, които все още обожаваме в guilty pleasure киното.

"Изгубеният свят:Джурасик парк "
Точно 4 години след като сте зяпали опулени в екрана, гледайки „Джурасик парк“ Стивън Спилбърг се завръща, за да филмира и втората книга от поредицата на Майкъл Крайтън. Това е и последната работа на Спилбърг по франчайза и разбира се, е чудесно преживяване, особено ако сте фенове на гущерите. По възможност големи. И страшни. И ядящи хора. „Изгубеният свят: Джурасик парк“ е чудесно продължение на своя епичен събрат и е прекрасно комерсиално забавление. Независимо на колко години сте.

"Знам какво направи миналото лято" 
Абсолютно и тотално guilty pleasure тийн кино, което не е редно да сте изпуснали. Не, защото е шедьовър, малко филми реално са, а защото носи духа на младостта, примесена със сексуално напрежение, добър диалог и доста кръв. Група тийнейджъри извършват престъпление и година по-късно някой се връща да ги преследва за делата им. Всички умират по изключително изобретателен начин, във времето, в което този жанр все още не е изнасилен от всякакви кретени хванали камерата. Препоръчваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар