четвъртък, 23 март 2017 г.

Леонардо ди Каприо ще инвестира в замразена риба

В опит да оправдае всичките си опити да популяризира борбата за по-чиста околна среда и еко бъдеще, Леонардо ди Каприо съобщи, че ще инвестира в LoveTheWild, компания, която специализира в производството на еко устойчиви замразени рибни продукти.
„Изследванията показват, че до 2050 година населението на земята ще достигне 9 милиарда, което ще създаде невероятно напрежение за използване на хранителните източници – каза Лео в обръщението си. - Морските дарове са основен източник на протеини за близо милиард души население, но промените в климата, окислението и злоупотребата с риболова подлагат на голямо изпитание ресурсите на океана и неговата стабилност“.
„Експлоатацията на океаните е оставила много морски системи на ръба на изчезването, което вреди на нашата способност да събираме плодовете от нашето море, което ни е служило като надежден източник за храна в продължение на хиляди години – продължава той. - Подходът на LoveTheWild за осигуряване на еко устойчиви аква култури спомага за развитието на безопасна и запазваща околната среда морска храна, която да изхрани нарастващото население на планетата“.
Лео, който се бори със зъби и нокти за проблемите на околната среда, често е критикуван, че не върши нищо, а само говори. Защо използва частния си самолет толкова често? Колко коли има в гаража и така нататък. Сега той взима нещата в свои ръце.

Няма коментари:

Публикуване на коментар