четвъртък, 6 април 2017 г.

Пет отличителни навика на простака

Простакът претендира за акъл
Някой беше казал, че светът щеше да е едно много по-добро място, ако умните хора бяха по-уверени, а простаците се съмняваха в себе си. За жалост нещата седят по коренно противоположен начин. Все пак трябва да ни е интересно, нали?
Ето защо, ако сте средно или над средноинтелигентен човек и попаднете в компания на върли простаци, най-вероятно ще бъдете обявен за пълен глупак, който от нищо не разбира, изподигран, посочен с пръст и евентуално пребит.

Простият човек е шумен
Той върти гуми, маха си гърнето на колата, за да му ръмжи повече, самият той ръмжи, вика, оригва се, удря по масата и изобщо привлича внимание на макс. Как иначе ще разберем за акъла му и другите му заложби, нали трябва да се чуе?
Често можете да видите как простият човек в телевизионно студио се надвиква с други прости хора.

Той винаги е прав
Колкото е по-прост някой, толкова е по-невъзможно да го убедите в нещо, с което той не е съгласен.
Спорът с прости хора не е търсене на истината, той е надвикване с обиди, докато единият от двамата не се откаже или разреве. И този един ще бъдете вие. Най-добре повторете няколко пъти "Да, така е", но едва ли и това ще помогне, защото...

Не му дреме за вас
На него му е "се тая" винаги и за всичко, най-много за вас. Той е непукист, той е над нещата и просто не го интересува. Проблем? А? ПРОБЛЕМ ИМА ЛИ?
Учени са доказали, че колкото по-умен е даден човек, толкова повече може да влезе в положението на другите хора, защото може да си представи, че те се чувстват и разсъждават по различен начин и то дори по какъв точно начин. В обратния случай - никакъв шанс...

И все някой друг му е виновен
Простакът, също като другите хора, преживява някои несполуки в живота. За разлика от вас обаче, той много добре знае къде е коренът на злото. Другите. Да това са всички останали, които са виновни, че на него все не му се получава.
Ако простакът не влезе в университета, това е защото другите са с връзки и са му взели мястото. Същото важи за работата и личния му живот.
Винаги ще се намери кой да те прецака в тая скапана държава. Това го е научил от баща си и се е уверил, че е самата истина. Не спорете. Вече разбрахте защо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар