неделя, 7 май 2017 г.

"Бързи и яростни 8" остава начело на бокс офиса за трета поредна седмица

Екшънът „Бързи и яростни 8“ води бокс офис класацията в Северна Америка за трета пореден уикенд, преди да започнат премиерите на големите заглавия от летния сезон, съобщава Bloomberg.
Осмият филм от серията, продукция на Universal Pictures, е събрал 19,4 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, съобщи ComScore в свое изявление от неделя. Това е малко над прогнозата на анализаторите от BoxOfficePro.com.
От двата нови филма за седмицата „Кръгът“, в който участва Том Хенкс като главен изпълнителен директор на компания от Силициевата долина, заема разочароващото четвърто място с 9,3 млн. долара.
„Бързи и яростни 8“ няма особена конкуренция за първото място преди Холивуд да представи големи си летни заглавия. Периодът от май до септември обикновено докарва около 40% от годишни продажби от билети на индустрията. Очаква се сезонът да започне силно на 5 май с продължението на хита на Walt Disney от 2015 г. „Пазителите на галактиката“. Лентата с високи скорости на Universal е генерирала почти 1 млрд. долара от световните продажби на билети само за три седмици.
„Кръгът“ на STX Entertainment не успя да отговори на очакванията за 11,4 млн. долара през първия уикенд, изготвени от Hollywood Stock Exchange.
В лентата участва и Ема Уотсън в ролята на младо ново попълнение в успешната интернет компания, в която Хенкс е визионерът и съосновател Еймън Бейли. Героинята на Уотсън – Мей, бива замесена в нечестива схема за навлизане в личния живот на хората.
Филмът получи отрицателна оценка от критиците, като в Rottentomatoes.com получава само 18 положителни коментара. Продукцията струва 18 млн. долара, без разходите за маркетинг, сочи Box Office Mojo.
Другото ново заглавие - „Как да бъдеш латино любовник“, комедия на Lions Gate Entertainment и лейбъла му Pantelion, зае второ място в класацията с продажби за 12 млн. долара. Очакваше се лентата да е едва на шест позиция с приходи от 6 млн. долара в САЩ и Канада, сочи Box Office Mojo.
Мексиканският комик Еухенио Дербес играе Масимо, жиголо, изоставен от по-възрастната си богата съпруга. Той е принуден да се върне при сестра си – в ролята Салма Хайек, където се учи да живее по нов начин. Филмът бе оценен по-добре от критиците, получавайки 38 положителни оценки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар