понеделник, 23 октомври 2017 г.

Това ли е краят на късите пасове в Twitter?

Откакто Twitter съществува, винаги е бил място за "къси пасове", а не за обстоятелствени обяснения. Лимитът от 140 символа за едно съобщение е не по-малко разпознаваема емблема на социалната мрежа от силуета на пиленцето в логото й.

Нищо не може да ви спре да си кажете компетентното мнение за новия проект на Слави Трифонов, да се възмутите от VIP Brother или да почерпите целия Twitter със снимка на сутрешното си кафе - просто бъдете кратки.

Разбира се, трудно е да изразиш задълбочена и нюансирана позиция по каквато и да е тема в рамките на един sms, но точно това е идеята на Twitter - разговорът трябва да бъде по същество.

Колкото и да е важно това ограничение, обаче, то започва да се превръща в проблем за самата платформа. Ако не можете да съберете мислите си в 140 символа, просто не използвате Twitter. И това е лоша новина за социалната мрежа, чиято потребителска база спря да расте, а честотата на писане е твърде колеблива.

Ето защо Twitter реши да си направи експеримент с малка група тестови потребители, които ще имат възможност да пишат туитове с двойна дължина - с 280 вместо 140 символа в един-единствен туит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар