сряда, 17 февруари 2016 г.

За "белите" Оскари и още нещо

Да си кажем честно, цялата тази тема, че нямало номирани чернокожи актьори за тазгодишните оскари е много преекспонирана и се създава една излишна и изкуствена истерия. Изведнъж артисти като Уил Смит и Хали Бери скочиха, защото видиш ли се насаждала дискриминация. Ама как така няма номиниран от нашата раса? 

Няма, защото никой от "техните" не е бил достатъчно достоен за оскар, поне според филмовата академия. И изведнъж как забравиха миналото? Самият Уил Смит е бил номиниран 2 пъти за оскар, а любопитното е, че и двата пъти губи от други чернокожи актьори - единият е Дензъл Уошингтън.

И така от уста на уста, от дума на дума, се оказа, че чернокожите актьори няма да присъстват на церемонията по връчването на наградите.

Тази тема бе дискутирана и бг телевизии, като много добър коментар на прави актрисата Деси Бакърджиева, която каза, че всичко това е излишно и даде за пример филма "Бързи и яростни". Самата тя спомена, че не й допада факта, че филма не е номиниран (освен за песен) и поясни. че това може би е един от най-мултикултурните филми, така, че за дискриминация в Холивуд не може да се говори.

И за да подпкрепя думите на Деси Бакърджиева, ще ви представя цветната палитра от националности на актьорите в Бързи и яростни.

Вин Дизел - по майчина линия: шотландски, английски, немски и ирландски корени. По бащина: афро-американски. Роден в САЩ.

Пол Уокър - предимно английски корени, немски и шведски. Роден в САЩ.

Мишел Родригес - по майчина линия: пуерторикански, по бащина линия: доминикански корени. Родена в САЩ.

Джордана Брюстър - по майчина: португалски, по бащина линия: английски и шотландски. Родена в Панама.

Дуейн Джонсън-Скалата - по бащина: африканско-канадски, ирландски, а по майчина: самоански. Роден в САЩ.

Тайръс Гибсън - афро-американски. Роден в САЩ.

Лудакрис - афро-американски. Роден в САЩ.

Сунг Канг - корейско-американси. Роден в Южна Корея.

Гал Гадот - еврейски произход. Родена в Израел.

Елза Патаки - по майчина: унгарски, румънски; по бащина: испански. Родена в Испания.

Ева Мендес - кубински родствени връзки. Родена  в САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар