четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Захарната Адел или просто Меган Трейнър

Ако смятате, че Меган Трейнър е музикална еднодневка, макар и с прясна награда „Грами" за дебют и прозвището „захарната Адел", не сте прави. Тя държи хитови аса в ръкава си и внимателно подбира кога да играе с тях.

Откакто "All About That Bass" оглави чартовете по света, най-вече в САЩ и Великобритания и стана един от най-продаваните сингли на всички времена, младата изпълнителка трайно се задържа под светлините на прожекторите. Последната й година беше доста вълнуваща и изпълнена с участия, а сега Трейнър е пред издаване на втори албум - "Thank you".
Колаборацията с Джон Леджънд, озаглавена "Like I'm Gonna Lose You", а и предишните парчета, сред които "Lips Are Movin`" и "Dear Future Husband", обясняват защо албумът й „Title" премина с лекота котата от 1 милион продажби.

Макар че мнозина предпочитаха наградата „Грами" да отиде при австралийската инди рок изпълнителка Кортни Бърнет, 22-годишната Трейнър през цялото време бе смятана за фаворит, тъй като по-популярна и редовно се появява на светски музикални събития в САЩ.

Критиците определят творчеството й като мелодичен „поп от 21-ви век", смесен с ретро визия от 60-те години.

Списание Rolling Stone я нарече „най-необичайната поп звезда".
В клиповете си Трейнър създава цветни усещания - за RnB в млечен бар, лъскавия стил на Доли Партън. Визията напълно следва аудиторията, основно уязвими на любовни драми тинейджърки, и Меган им говори това, което искат да чуят.
Темите в творчеството й са свързани с проблемите на съвременните жени, от отношението към тялото (понеже певицата е по-пухкава от повечето си колежки) и тормоза до вътрешната сила и овластяването на нежния пол.

Изказването на певицата, че иска да „скъса веригите на абсурдните стандарти за тегло и слабост, налагани от индустрията на красотата", постигна огромен ефект и й спечели много нови фенове. Турнето на албума „Title" също бе под знака на борбата срещу униженията и тормоза на учениците с наднормено тегло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар