неделя, 10 юли 2016 г.

Десетте най-красиви плажа в Гърция

1. Shipwreck Beach или Плажът на корабокрушенците
Това място е на остров Закинтос и може да се достигне само с лодка. Брегът на йонийския остров ще ви посрещне с удивително красива природа, неподправена самота и останките на един разбил се в скалите през 80-те години на ХХ век кораб (на снимката горе).
Снимка 239399
2. Плажът Порто Кацики на остров Лефкада
Намира се на 35 км от основния град. Този плаж е един от най-добрите европейски плажове, като много често заема първите места в подобни класации. Най-доброто време да го посетите е през юни и началото на юли - сутрин и след 18 часа. До към 11 часа плажът е в сянка, следобед вълните настъпват към него и той става наполовина по-малък.
Снимка 239403
3. Егремни бийч също се намира на остров Лефкада
Тюркоазените води, белият едър пясък и внушителните скали създават уникални пейзажи, на които можете да се насладите, а залезите са едни от най-красивите, поради разположението на плажа.
Снимка 239404
4. Плажът Балос - Крит
Плажът със сигурност е едно от най-красивите места по гръцкото крайбрежие. Природният резерват залив Балос се намира в източната част на остров Крит, близо до Хания. Макар, че през лятото е пълно с туристи тук се срещат редки местни растителни видове, които другаде са отстъпили място на хотелски комплекси. Плажът има мек , златист пясък, както и екзотична гледка.
Снимка 239408
5. Плажът Матала
Според гръцката митология тук Зевс е плувал във водата, преобразен като бик и носещ Европа на гърба си. Плажът е известен с името Матала от 1960 година, когато там ходели основно хипита, за да прекарат свободното си време в скалните пещери над плажа. След това е популярна туристическа дестинация, която предлага по нещо за всеки. Дължината на ивицата е 250 метра, с фин златист пясък. Плажът е носител на син флаг за екологичност.
Снимка 239400

6. Симос е голям залив на Elafonissos, малък остров точно под Пелопонес.

Плажът е известен с екзотичния пейзаж, чистата вода и мекия пясък. Едната страна на плажа е за нудисти, докато на другата има популярен къмпинг.
Снимка 239398
7. Плажът Антъни Куин е един от най-красивите на остров Родос.
Той става популярен след заснемането на филма "Оръжията на Навароне" през 1961г. Печели името си, тъй като Антъни Куин иска да го купи по време на снимките. Тъмнозеленият цвят на водата се дължи на зелената растителност на околностите на плажа. Подходящ е за плуване и гмуркане.
Снимка 239411
8. Плажът Портокали бийч или Ориндж е на втория ръкав на Халкидики – Ситония.
Мястото е много красиво – лагуната е обградена с бели гладки скали, а пясъкът е бял и ситен. Наоколо има и доста подобни по-малки и не толкова известни плажове и заливчета, които през лятото са доста по-спокойни. Самият плаж Портокали е доста населен в разгара на сезона. Той се намира на 23км. от курортното село Вурвуру и на 10мин. път с кола от гр. Сарти.
Снимка 239412

9. Плажът Арменистис (Armenistis) също се нарежда сред едни от най-добрите плажове на Ситония. Награден със Син флаг, с мек бял пясък, кристално чиста вода и пясъчно дъно, което го прави идеален за семейства с деца. От плажа се отрива красива гледка към планината Атон. Плажът се намира на 20км от Вурвуру. Тук ще намерите богат избор от водни спортове, чадъри, шезлонги, ресторант, душове, тоалетни, Wifi.

Снимка 239413

10. Парга е малко градче в северозападна Гърция, което е много подходящо за любителите на по-уредения откъм инфраструктура и удобства туризъм. Това е курорт, известен със своите гледки, красивите си плажове и романтичните си ресторанти на хълма. Плажът е дълъг повече от километър и е добре организиран с плажни съоръжения, водни спортове и много малки ресторантии барове. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар