неделя, 18 март 2012 г.

Кими се завърна подобаващо!

И за момент не съм се съмнявала, че Кими Райконен ще разочарова феновете си.

Айсмен се завърна бляскаво в света на Формула 1. И макар, че не стъпи на подиума или че не спечели Гран При на Австралия, ние трябва да сме повече доволни от него.

Квалификацията за него беше ужасна, като си завоюва едва 18 позиция за старта. Съотборникът му трябваше да стартира 3-ти.

Но в самото състезание, нещата се обърнаха. Грожан получи повреда в колата в самото начало на ГП Австралия и отпадна, докато Кими си пробиваше позиции напред, доказвайки, че не е забравил как се изпреварва болид от Ф1. А най-интересното бе, че задмина Камуи Кобаяши, за който знаем, че е ужасно опасен пилот.
Ако не сте забелязали колко коварен може да е Кобаяши, ще ви го опиша така - има ли някъде инцидент и Кобаяши е наоколо, няма защо да търсите виновника.

Но да се върнем на Кими. Перфектна стратегия със само 2 спирания в бокса, той впечатли и в последната обиколка, като два завоя преди финала, изпревари пилота пред себе си и така се нареди на 7-мо място и спечели първите си 6 точки за сезон 2012.

След състезанието, Кими сподели, че се чувства така сякаш въобще не си е тръгвал. 

Искрено се надявам... не, вярвам! Вярвам, че това ще е само началото и тези 6 точки, няма да са единствените за Айсмен. Знам, че ще постигне победа - без значение кога, в коя страна, на коя писта... но запомнете думите ми - и една победа да има, Кимстер ще я постигне!

Няма коментари:

Публикуване на коментар