събота, 12 декември 2015 г.

Блокбъстърите, които се задават през 2016

by webcafe.bg


Дедпул

Премиера за България: 12 февруари

Беше въпрос на време антигероят на Marvel Дедпул да получи свой филм. Засега изглежда като добра новина това, че той е насочен към малко по-зряла (поне на възраст) аудитория и ще включва неприлични думи и кървища в обилни количества. Най-малкото, това ще го отличи от останалите филми за супергерои, излизащи през последните години. Тук в главната роля е Райън Рейнолдс, вече пробвал се като супергерой в „Блейд: Троица” и в несполучливия „Зеления фенер”.



Омразната осморка

Премиера за България: 8 януари

Нищо чудно, че Куентин Тарантино все пак реши да заснеме този филм, след като си направи шумна „Откраднаха ми сценария” реклама. Той сътвори цял криминален сюжет относно мистериозното изтичане на черновата на „Омразната осморка” в мрежата и обяви, че се отказва от проекта, но впоследствие се отметна и даже организира четене на сценария на живо в Ел Ей.

Все пак историята за ловец на глави (Кърт Ръсел), попаднал в люта виелица, докато съпровожда заловен беглец, ще види бял свят съвсем скоро - и това няма как да не е добра новина.



Възвръщенецът

Премиера за България: 22 януари

„Възвръщенецът” има потенциал да бъде един от наистина стойностните блокбъстъри на 2016 г. Филмът на Алехандро Гонсалес Иняриту е и поредният шанс на Леонардо Ди Каприо да спечели „Оскар”.

След като ни впечатли със сатирата и визуалната магия на „Бърдмен”, майстор Иняриту се връща към по-мрачните си корени. И то с кървава история за отмъстителен Ди Каприо, който гони мъжете, изоставили го след като е бил ранен от мечка и е оцелял по чудо. Как да не очакваме с нетърпение?



Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта

Премиера за България: 25 март

Един от най-очакваните филми, базирани на комикси, с Хенри Кавил като Супермен и дълго коментирания избор на Бен Афлек в ролята на Батман. Представлява адаптация по историята на Франк Милър "Черният рицар се завръща", един от най-продаваните комикси на всички времена.

Според слуховете Афлек е толкова силен в ролята, че вече се подготвя нова Батман трилогия специално за него.



Капитан Америка: Гражданска война

Премиера за България: 29 април

Може да го срещнете преведен и като „Първият отмъстител: Войната на героите”. Още един филм за Капитан Америка може и да не изглежда като особено вълнуваща идея, но поредицата вече се утвърди и ще бъде поддържана, докато носи такива огромни печалби с цялата супергероична мощ, с която разполага.

Историята продължава директно след случилото се в „Отмъстителите: Ерата на Ултрон”, но този път Отмъстителите се разделят на два лагера, а Капитан Америка влиза в директен сблъсък с Железния човек.


X-Мен: Апокалипсис

Премиера за България: 20 май

Конкурентната поредица за супергерои също продължава, а името на новия филм идва от първия мутант в света Апокалипсис (Оскар Айзък), събудил се, за да прочисти човешката раса.

Този път действието се развива изцяло през 80-те, а срещу заплахата се противопоставят Мистик (Дженифър Лорънс), Професор Х (Джеймс Макавой) и още няколко герои, част от които ще направят дебюта си на голям екран.



Фантастични животни и къде да ги намерим

Премиера: 18 ноември

Историята на Хари Потър може и да приключи, но обитаваният от магьосника свят тепърва ще бъде разработван. Този филм по сценарий на Джоан Роулинг ще разкаже една съвсем отделна история, случила се 70 години преди началото на събитията в „Хари Потър”. Главен герой е Нют Скамандър (Еди Редмейн), автор на един от учебниците в Хогуортс и член на тайна организация от вещици и магьосници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар