вторник, 29 декември 2015 г.

По Коледа се случват чудеса...дори за Guns n Roses

Преди да зачетете статията ще кажа само едно. Ако Слаш, Аксел Роуз и другите пичове от оригиналните Гънс се съберат отново, то 2016-та наистина ще е моята година!!! Take me down to the paradise city, where the grass is green and the girls are pretty... 


Култовата рок група „Гънс-ен-Роузес” може би ще се събере в класическия си състав през 2016 година. Все повече знаци сочат, че вокалистът Аксел Роуз и китаристът Слаш са преодолели предишните си различия и предстоят изяви на старата група. На сайта на групата вече грее старото добре познато лого на групата, а "Фейсбук" страницата има нова профилна снимка на тълпа от рок фенове. 
От „Индипендънт” разчитат това като знак, че завръщането на оригиналната банда ще е под формата на световно турне. От британския вестник не пропускат да напомнят, че в днешно време това ще е финансово по-печелившо от записването на нов албум.
В края на 90-те години оригиналната група се разпадна, след добре известен скандал между Роуз и Слаш. В последствие вокалистът събра нова формация, с която издаде нови албуми и провеждаше турнета, на които се свиреха и старите парчета от класическия период. Неговата формация гостува и в София през 2012 г. Певецът държи правата върху търговската марка на групата. Слаш и другите разочаровани от Роуз членове на старата формация също продължиха с музикалната и концертната си дейност. Легендарният китарист тази година гостува в България. През август именно той разкри, че двамата с Аксел отново са приятели и са загърбили различията си. Оттогава насам слуховете за някаква форма на събиране на оригиналната група се увеличават, без да получават официално потвърждение.

И само ден по-късно след като постанх това, стана ясно, че бандата наистина ще се събере и първия фестивал, на който ще пее заедно след 20 години е този в Коачела!

Няма коментари:

Публикуване на коментар