понеделник, 25 април 2016 г.

Мийдоу Уокър получи $10,1 милиона обезщетение

Дъщерята на Пол Уокър Мийдоу е получила обезщетение от 10,1 милиона долара за смъртта му от наследниците на Роджър Родас, шофирал автомобила Порше Карера, с който двамата загинаха през 2013 г.
Тъй като Мийдоу е на 17 години, сумата е поверена на тръст. Споразумението е постигнато още през ноември 2014 г.
Според адвоката на  Уокър, Родас е само частично отговорен за катастрофата и изплатената сума покрива „малка част от това, което Пол Уокър би спечелил като световноизвестна кинозвезда, ако животът не му беше отнет толкова трагично“.
Делото на Мийдоу срещу Порше продължава. В иска й се посочва, че компанията производител на спортното Порше Карера, в което загина актьорът, е „икономисала“ от обезопасителни характеристики на автомобила, които са могли или да предотвратят катастрофата, или поне да запазят живота на двамата пътници. Искът твърди още, че от компания Порше са знаели, че този модел има „история на нестабилност и проблеми с контрола“
Пол Уокър загина на 30 ноември 2013 г., в Санта Кларита, Калифорния, докато се снимаше в „Бързи и яростни 7“. Разследващите катастрофата посочиха като причина за нея превишената скорост, с която Роджър Родас е управлявал автомобила, а не механична повреда.
Миналата година дело срещу компания Порше заведе и вдовицата на Роджър Родас, Кристин. В понеделник съдия в Лос Анджелис издаде решение в полза на автомобилната компания с довода, че няма доказано закононарушение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар