понеделник, 4 април 2016 г.

Кой филм да гледаме?

Сега кой филм да гледаме? Този въпрос си задават всички - от най-непредубедения зрител до заклетия фен на седмото изкуство. Все по-малко хора използват търсачката на Google, за да се ориентират в избора на следващо заглавие. Вероятно сте забелязали новата тенденция в интернет - бум на сайтовете, които обещават да ви предложат „перфектния филм" за гледане.

Основното им предимство са препоръките, които зрителите оставят за филмите, и съответните рейтинги. Никой не иска да загуби часове в четене на кино форуми и блогове.

Отделно, самите онлайн платформи, филмови канали и големи играчи в бранша имат собствена система за селекция, която обаче е вътрешна и до голяма степен затруднява откриването нови и вълнуващи заглавия.

Въпросът особено се усложвява, когато двама души търсят филм. Срещу безполезното сърфиране в интернет на помощ идват цял куп кино сайтове.

Един от тях - itcher - предлага избор на перфектния филм за по-малко от 50 секунди

Това е една все по-нарастваща общност за кино фенове. Itcher предлага съвети за книги, музика и игри, а освен това има собствено списание. Услугата е безплатна, като сайтът приема регистрация с Facebook и Twitter профили.

Удобен е за двойки, тъй като комбинира предпочитанията на двамата и така подбира най-подходящите заглавия. Заявката е амбициозна, защото говорим за каталог от 3.8 милиона заглавия. При регистрация оставяте вашите предпочитания за 5 подадени случайно от програмата филми, като може да ги оценявате с различни реакции в скалата "обичам - мразя".

Няма коментари:

Публикуване на коментар