четвъртък, 7 април 2016 г.

7 причини защо туитър е най-добрата мрежа

В понеделник Twitter стана на 10 години и както някой бе написал (разбира се, в Twitter) – както много 10-годишни, съвсем скоро и Twitter ще започне да преминава през много важни промени в живота си и ще се сдобие с косми на странни места.
Лесна е за поддържане, удобна форма на комуникация и не могат да притесняват на лични съобщения (DM) хора, които не следваш.
Освен всичко това, има много повече свободи, които другите социални мрежи не позволяват.
1. Там се раждат хаштаговете

2. Прекрасно място за реклама. За разлика от Facebook, Twitter не редуцира рийча ви и посланието достига до всичките ви абонати.

3, Най-лесното място за следене на трендове, новини и актуални събития. Топ 10 на най-използваните фрази са точно под профила ви, а може да използвате и списъци (Lists), в които да следвате само подбрани 

4, Бързина – 140 символа, това е. Никой вече няма време да чете постове от по над 1000 знака във Facebook и Instagram

5. Търсене – понякога Twitter дава много по-точни и по-бързи отговори дори от Google. Разбира се, отново всичко зависи от източниците на информация.

6, Няма снимки на бебета и сватби – да, Facebook приятели, радваме се за вас, но не чак толкова, че ежедневно да ни напомняте за „най-страхотния ден от живота си“.

7.  Близост до звездите – въпреки че най-вероятно няма да ви отговорят, все пак могат. Освен това, всички виждат какво сте написали и има много по-голяма вероятност да се зароди някакъв вид дискусия, която и да достигне до повече хора, отколкото във Facebook например.

8. Съвети – и накрая, много по-лесно е да получиш информация от непознати през Twitter, отколкото през която и да е друга социална мрежа. Просто пишеш, например: „Препоръчайте ми приятен #ресторант/#хотел във #ВеликоТърново“ и спокойно може да изчакате отговор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар