сряда, 4 май 2016 г.

Еколицемерието на холивудските звезди

Ди Каприо е страхотен актьор, но явно има проблеми със самоиронията.
Той е отговорен за повече изразходвани ресурси, изгорени газове и изсечени дървета от хиляда обикновени човека, които си плащат да го гледат как се преструва във филм или спестяват за един от онези часовници, които рекламира.

Ди Каприо е мулти-милионер с разточителен лайфстайл, платен от гигантски корпорации, които го наемат за скъпи, вредни за природата кино продукции и реклами. Средствата и горивото за постоянните полети с частен самолет на актьора биха могли да бъдат спестени от един наистина отдаден на каузата активист.

Почти колкото този на големия Джеймс Камерън.
Режисьорът на "Титаник", "Терминатор" и "Аватар" веднъж каза, че вярва в екотероризма.

Начинът му на живот обаче е твърде отдалечен от аскетичните порядки на прегръщащите дървета хипита. Камерън притежава впечатляваща частна колекция от мотоциклети и коли, яхта, хеликоптер, пожарен камион и подводница за 32 милиона долара.
Грандиозните суперпродукции, които прави, струват стотици милиони долари, унищожителни са за природата и без съмнение са съпричастни към човешкия дял в климатичните промени.

Наскоро се появи доклад за медийната репрезентация на 12 знаменитости, ангажирани с еко-каузата за по-зелена планета и по-малко харчене на природни ресурси. Сред тях са Ди Каприо, Джеймс Камерън, Джон Траволта, Джулия Робъртс и Гуинет Полтроу.
Всички те разполагат с по няколко огромни имения, десетки превозни средства, а общото им състояние е изчислено на 1,9 милиарда долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар