понеделник, 22 август 2016 г.

Ако Вип Брадър беше днес

by chronicle.bg

„Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си“, казват хората. Е,  ние с вас ще опровергаем напълно тази вековна истина. Нека си представим как би изглеждал следващият Вип Брадър, ако започваше днес. На това дори Господ няма да се смее.
И така, Ники Кънчев, разбира се, представя тазгодишните участници – министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, баба Гошка, Анита Мейзер и Динко. Плюс един таен участник и друг, който си седи там от миналия път.
Лиляна Павлова идва на кон, за да не харчи по винетки парите на данъкоплатците, събрани от винетки.
Баба Гошка пристига с лимузина, както подобава на всяка тото милионерка. Анита Мейзер идва с патрулка. А Динко – с атевето.
Изневиделица се разлетяват фойерверки, заря и пиратки. По уредбата се чува „търъдъ-Дъръдъ-дъръдъ-дъръдъ, търъдъ-Дъръдъ-дъръдъ-дъръдъ… Ние сме лошите в страшния филм…“ Влизат Слави Трифонов и инициативният комитет. Всички се препотяват!
В далечна Англия чичо Анатоли, който е физик по образование и работи по специалността като зида фасади, седи в квартирката, гледа телевизия на стария лаптоп на сина си и при влизането на Слави и Ко се замисля: „Един тигър колко е тигър, ако играе в цирка?“
Съквартирантите  се запознават. Динко и Слави бързо измислят план за следващия референдум, при които Динко ще тръшва хората по улиците, а преди да ги завърже със свински опашки, Слави ще им взима подписите.
Референдумът ще пита дали да не намалим президента от един на половин. С риск да се отвори черна дупка, двамата си стискат ръцете.
След 72 часа в къщата Анита Мейзер е пусната да си ходи. По-късно обаче с решение на съда я задържат за постоянно в къщата.
Междувременно Слави се спъва и чупи крак. За неравния път е обвинена Лилето. Тя приема обвиненията, докато стои на верандата и се оглежда за снежинки, че край къщата снегорини няма.
Идва време за първата задача. Продуцентите са организирали поставяне на рекорд за оргазъм от най-много зрители пред телевизионния екран. Задачата на съквартирантите е да дадат идеи как това да се случи.
Съквартирантите се замислят и мигом полилея на тавана пада и удря Денди по главата – нали ви казахме, че един участник си седи от миналата година. Там си и остана.
Резултатът пред екраните е ядрен. Квартирата на чичо Анатоли заприличва на щаба на Ку Клукс Клан.
Междувременно Динко и Анита се харесват.  Нали знаете – първо ти връзваш хора на границата, после теб те връзват…
Следващата задача на съквартирантите е да живеят като неВИП-ове за един ден. Всички си мислят „Какво пък, за малко ще е пак 90-те години“. Същата нощ, обаче се будят от чутовен тътен.
– Колко е часът? – пита Динко, който май не познава часовника.
– Лейт ат нощяска – казва Анита наслуки.
Мисията им на неВИП-ове започва с това Биг Брадър да наводни къщата. Всеки трябва да спаси по нещо ценно. Лиляна Павлова ще чака пролетта, за да предприеме нещо, защото сега явно е дъждовният сезон, а и оперативните програми вече са затворени. Слави спасява Кулеков, Анита вече няма нищо за спасяване, а Ники Кънчев се възползва от ситуацията и спасява баба Гошка. Тя пък се спасява за Испания. „Дилов, Дилов!“, викат всички тайния участник към спасителната лодка, но се оказва, че той отдавна я е гепил и изчезнал.
Водата приижда още и още, без да спира, защото Биг Брадър е решил да приключи тая мъка за доброто на вселената. Всички обаче намират спасение, отплавайки към залеза върху надутото его на Динко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар