вторник, 30 декември 2014 г.

2014-та от А до Я - part 2

Л като лъмбърсексуален. Нов вид мъж, който реабилитира традиционния балкански бараба и въвежда мода, базирана на дърваря. Нищо чудно, щом жените масово желаят да са резачки. Появата може и да се дължи на сериозното количество селски брадви наоколо.

М като Моци. Румънски футболист на Лудогорец, придобил легендарен статут не само заради уникалното си спасяване на дузпи, но и благодарение напевите на барда на истеричния коментар Алекси Сокачев. Фактът, че все още няма кючек на неговото име обаче показва, че чалгата е в криза. Поне като музикален жанр.

Н като Неков. Млад социалистически активист, който се издигна в кариерата благодарение на склонността на невежия избирател да бележи всичко с номера на партията си. И късметът има своите преференции.

О като обединение. Въображаемо понятие, което използваме за щяло и не щяло, без да си даваме сметка, че в родната действителност то е съставено от несъвместимите възклицания: О! Беди! Не! Ние!

П като „Продължаваме напред". Крилата фраза, изречена след един фатален за националното ни самочувствие нокаут. Кличко обаче не беше прав, макар не той да лежеше на ринга в края на срещата. Под бинтовете му имаше метални шини, произведени от най-чиста проба „малоумий" - материал, добиван из недрата на общата ни глупост.

Р като резил. Някои ще си помислят за футбол, други - за политика, но ние имаме предвид Анита Мейзер - жената без брада

С като Слави Бинев. Шефът на културата в парламента се оказа толкова дискусионен, че всяка една култура би се радвала на подобна сатирична инспирация. 

Т като тапет. На това президентът Плевнелиев бил написал няколко борбени плаката навръх 10-ти ноември. После се оказа, че говорил метафорично. И ние така го разбрахме. За нас истински бунтар е всеки, който в онези години лепеше тапети в навечерието на зимата.

У като учителка. Не че ни пука много за образованието и реформата в системата, но формите на една преподавателка привлякоха общественото внимание на първия учебен ден, от което стана ясно, че красотата не само ще спаси света, но и може да го преподаде.

Ф като финт. Лукарски го нарече трик, но ние предпочитаме футболния му вариант. С него Реформаторският блок излъга избирателите си и комбинира с ГЕРБ и патриотите и излезе на стрелкова позиция. Резултатът от тази среща ще стане ясен тепърва.

Х като хикса, с който задрасквате любимците си в бюлетината. А после ги задрасквате и в съзнанието си, след като видите какви ги вършат на избраното място.

Ц като цигани. Главният душманин на здравната реформа според министър Москов.

Ч като Черен петък. Вакханалия из магазините; води наименованието си най-вероятно от предизборното пазаруване в ромските махали преди съботата за размисъл.

Ш като шер (пазарен дял). Висша телевизионна ценност, която изпълва екрана с какви ли не креатури за сеир. Последната порция онзи ден напусна къщата. Малък Тошко напълно заслужено спечели надпреварата, но й собственикът му Тодор Славков заслужава поздравления.

Щ като „Ще бъде детска планета". Рефрен от песента на Крисия, Хасан и Ибрахим, с която ни представиха на детската Евровизия и разбраха, че в представите ни песенни конкурси за хлапета не се различават особено от боксовите мачове. По-късно представители на Планетата на децата се срещнаха в парламента с неземния разум на възрастните.

Ъ като предизборните обещания в началото на кампанията. 

Ь като изпълнението на същите обещания след изборите.

Ю като "Южен поток". Митична тръба, от която не беше ясно колко ще спечелим, но след като ни отстраниха от строежа, изведнъж стана ясно колко ще загубим.

Я като яд. Традиционно нашенско усещане, което ни предпазва от дискриминация. Защото благодарение на него ние не мразим никого само заради цвета на кожата му; мразим всички еднакво и на общо основание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар