четвъртък, 4 декември 2014 г.

Жена на 25 е мечтата на всеки мъж

Ако попитате мъж на 50 години какъв е идеалът му за жена, то той най-вероятно ще ви отговори, че тя трябва да е на половината на годините му.
В същото време, ако зададете същия въпрос на 20-годишен мъж, то най-вероятно ще получите същия отговор.
Защото, според ново изследване,няма значение на колко години е един мъж, той винаги ще обърне поглед след жена в средата на 20-те ѝ години.

При някои знаменитости възрастовата разлика носи успех, като при актьора Джейсън Стейтъм (47 г.) например, който има прекрасна връзка с модела Роуз Хънтингтън Уайтли (27 г.).
При повечето мъже обаче мечтите и реалността не се припокриват, тъй като в повечето случаи приятелката или съпругата им е на възраст, близка до тяхната.
Бляновете на жените изглежда са по-реалистични, тъй като те са склонни да мечтаят за мъж на тяхната възраст или малко по-голям. Най-често те искат да имат връзка с мъж, който е една-две години по-възрастен от тях.
Финландски изследователи анкетирали повече от 12 500 мъже и жени за възрастта на партньора им и за възрастта на хората, които ги привличат и които изпълват фантазиите им.

Магическото число за мъжете е 24 или 25,
тъй като по-възрастните мъже масово биват привличани от по-млади жени, а мъжете в края на пубертета и началото на 20-те си години най-често фантазират за по-възрастни жени.
Изследователите смятат, че това е така, защото мъжете еволюционно са програмирани да харесват жени в средата на 20-те им години, когато те са най-плодовити и са с най-висок коефициент за раждане на детето на мъжа и предаване на гените му.

Жените обаче са програмирани по много по-различен начин.
Те намират мъжете на тяхната възраст или малко по-големи за най-привлекателни. Най-голямата разлика, която привлича жени в края на пубертета и началото на 20-те години е едва 4 години.
Според изследователите жените харесват малко по-големи мъже, защото е по-вероятно те да имат по-голяма стабилност и пари, за да се грижат за семейството си, за разлика от по-младите.
Твърде възрастните мъже обаче не са предпочитани от дамите, тъй като е много вероятно да починат докато останалите членове на семейството им са все още много млади.

Няма коментари:

Публикуване на коментар