неделя, 14 декември 2014 г.

Какво правят водещите на Top Gear с парите си: Джеръми Кларксън

Тримата водещи на Top Gear са адски богати.
Джеръми Кларксън в момента обмисля дали да приеме предложена нова оферта от BBC за цели 12 милиона британски лири, Ричард Хамънд купи имота на съседа си за 1.2 милиона лири, след конфликти заради полетите му с хеликоптер по служебни въпроси.
Дори кроткият и сдържан Джеймс Мей притежава частен самолет, който държи на летище в Бъркшир.

Джеръми Кларксън е на 54 години и притежава 30 млн. лири
Той също е имал и процент от формата Top Gear, откупен срещу 13 млн. лири от BBC през 2012. Печели около 1.5 млн. лири годишно като водещ на Top Gear. Пуснал е на пазара няколко DVD-та и успешно продаващи се книги. Води рубрики в разнообразни издания.
Този месец от BBC съобщиха, че са му предложили тригодишен договор на стойност 12 млн. лири да продължи като водещ на Top Gear до 2018 - въпреки разнообразни скорошни скандали и проблеми.

Домът е неговата крепост
Притежава голяма къща на стойност 2 млн. лири край Чипинг Нортън, Оксфордшир, където отсяда през повечето време. Има много земя и дори там той отглежда кокошки - оплаквайки се, че всяко снесено от тях яйце струва "1 млн. лири" заради цената на електрифицираната пазеща от лисици ограда.
Съпругата му Франсис притежава коне, семейството има и кръстоска между лабрадор и пудел - т.нар. лабрадудел.
Кларксън често бива забелязван в местния бар с други знаменитости като британския премиер Дейвид Камерън, бившия басист на Blur Алекс Джеймс и ТВ продуцента Елизабет Мърдок.
Миналата година той е получил официално разрешение от властите да бутне къщата си - стара пекарна, за да построи нова на нейно място, но все още не го е сторил.
Той също така притежава фар на остров Ман, който е превърнат в жилище и струва около 1.5 млн. лири. Кларксън го използва за вила. Тревата около него се поддържа от пасящи овце. Той прекарва и много време в ергенската си бърлога във Фицровия, Лондон.

Вероятно най-важният въпрос - какво има в гаража му:
По последни данни, Кларксън притежава Ford GT (190 000 лири), Mercedes-Benz SL55 AMG (100 000 лири), Ferrari F355 (80 000 лири), Lamborghini Gallardo Spyder (147 000 лири), Jaguar XJR, Volvo XC90 (40 000 лири), Toyota Land Cruiser (47 000 лири) и употребяван по-рано от военните Land Rover Defender.

Преди е имал и Alfa Romeo GTV6 и харесва Alfa Brera, наричайки я "Камерън Диас на колела". Иначе е купил скромен бял Ford Fiesta 1.2 за дъщеря си Емили, който тя се учи да кара.
Прочут с технофобията си, Кларксън ликува, че се е научил да работи със своя iPod. Извън огромния му интерес към колите, не изглежда да си позволява особено много други екстравагантности и лукс.
Обича да пуши Marlboro Lights и да пие вино. Твърди, че предпочита да изпие само една чаша вино, вместо да се напива до безсъзнание.

Списание GQ не твърде ласкаво заявява, че личният му стил на обличане е на "градинар в отпуска на село" и подхвърля, че той има "бирено коремче, на което можеш да караш ски". Кларксън предпочита дънки с кожено яке или дънки с туидово сако.
"Често обличам това, което е най-близо до леглото, и не ме вълнува дали чорапите ми са еднакви. Онзи ден по погрешка отидох на парти с различни обувки", казва той. "Дрехите не ме интересуват изобщо. Не знам какво с какво си отива, и мисля, че ако не се виждат интимните ми части, съм добре облечен".

Женен от 1983 за втората си жена Франсис, която е и негов мениджър. Двамата има три деца-тийнейджъри: Финло, Емили и Катя.
Носят се слухове, че двойката е в процес на развод, като Кларксън се е сближил с организаторката на събития Филипа Сейдж, с която се запознава по време на снимки на Top Gear през 2011 г. Медиите твърдят, че той и Франсис живеят отделно в последните три години. Наскоро той е посетил събитие в Лондон в компанията на Сейдж.
И още нещо: Кларксън сътрудничи на благотворителната организация Help For Heroes от 2007 г., като без много шум е набрал много пари за благотворителност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар