вторник, 9 декември 2014 г.

Джими Фалън променя представата за вечерно шоу

В един типичен за последните месеци епизод на „Вечерното шоу" по NBC, водещият Джими Фалън накара Джулия Робъртс да поиграе безумна игра. В нея двамата се удряха по главите с прозрачни плажни топки и после наблюдаваха на повторение в забавен каданс как се изкривяват лицата им при удара.
Не звучи ли това като нещо твърде неуместно и глупаво, с което да занимаваш една холивудска звезда в ефир? Но Робъртс се раздаде напълно в играта. Тя взе да имитира Джейн Фонда, подигра се с „50 нюанса сиво", симулира болка при едно особено силно хвърляне на Фалън и се смя много - изглеждаше искрена. Смя се и публиката.

В края на тази част от шоуто бяхме получили много по-ясна представа що за човек е Джулия Робъртс, отколкото бихме могли да придобием след някое традиционно и сериозно интервю, иначе така характерно за вечерните шоута през последните 50 години. Видяхме Робъртс в действие, реагираща при непознати и непредвидими обстоятелства, и сега вече ни изглежда, че можем даже да си представим какво е да изпиеш една бира с нея. „Вечерното шоу" не я накара просто да говори за себе си, а да бъде себе си.

Но това е само един от примерите за игрите и скечовете, с които Джими Фалън занимава гостите си по изненадващо забавен начин. По-рано той се въргаля по пода с Хайди Клум, надпива се с Миранда Кер, игра карате с вързани очи с Уил Арнет, кара кану из студиото с Камерън Диас и диша хелий с Морган Фрийман.

Зрителите нямаше как да не реагират. Рейтингът на Фалън сред възрастовата група 18-49 г. се качи значително (в един момент беше по-висок от общия сбор на този на конкурентите Дейвид Летерман и Джими Кимел), а в интернет записите на шоуто масово се кликат, стриймват и споделят на следващия ден. Предвид че средната възраст на зрителя на късните тв програми в Щатите е доста над 50 г., телевизиите опитват да стигнат до по-младата аудитория предимно чрез интернет.

Изборът им на нови водещи също е продиктуван от това кого биха предпочели да гледат младите. Именно затова точно Фалън смени Джей Лено, и именно затова привличащият по-млади зрители Стивън Колбер ще бъде заместникът на пенсиониращия се догодина Дейвид Летерман (чийто средностатистически зрител е на почти 60 г.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар