понеделник, 12 септември 2016 г.

Има ли изобщо нещо ново в новия iPhone 7?

Apple направи всичко по силите си, за да убеди публиката, че новите iPhone 7 и iPhone 7 Plus са иновационен връх за компанията.
Въпреки това, много от новите функции на iPhone всъщност са отдавна познати на потребителите на Android - от безжичните слушалки до двойната камера.
Екипът на AndroidPit е събрал на едно място всички нови попълнения на Apple, за да провери доколко иновативен е iPhone 7.

1) Край на традиционния аудио-жак
"Кураж" - това беше обяснението на Apple за решението да премахне 3,5-милиметровия аудио-жак от корпуса на iPhone. Разбира се, вицепрезидентът на Apple Фил Шилер даде още две технически причини, поради които дигиталният интерфейс подобрява качеството на звука. Само че това изпълнение не е откритие на Apple - вече има телефони под Android, които предават аудио-сигнала през USB-порт.
Преди всички беше Moto Z. A доколкото може да се съди по коментарите на потребителите - премахването на буксата за нормални слушалки е меко казано "противоречиво" решение.

2) Безжични слушалки и стерео-тонколони
Феновете на aptX вероятно доста са се посмяли при грандиозното представяне на безжичните слушалки на Apple - AirPods.
Техническият пренос на звука от мобилното устройство към wireless-слушалките едва ли е представлявал особен проблем, по-интересен е изборът на протокол за свързване. Вероятно Apple използва модифициран вариант на Bluetooth или Wifi-Direct връзка, тъй като AirPods работят не само с iPhone и iPad, но и с Mac-устройствата.

3) LG и Huawei вече имат двойна камера
LG G5 разполага със стандартна 16 MP камера и втора с по-ниска резолюция и 135-градусов ъгъл, който прави широкообхватни снимки с fish-eye ефект. Huawei използва втората камера за допълнително изчистване на контраста в изображението, така че камерата да прави малко по-добри снимки при слаба светлина.

4) Вградена памет: край на опцията за 64 GB
Google и Apple имат нещо общо: не харесват особено MicroSD-картите. Новите устройства с Android все по-рядко поддържат външна памет, а iOS никога не е работила с карти с допълнителна памет. А липсата на достатъчно пространство винаги е била проблем за потребителите.


5) Водоустойчивост
Това беше поредната функция, с която Apple се похвалиха на премиерата на iPhone 7, но практически водната защита не е никаква иновация. Вече има достатъчно разнообразие от водоустойчиви телефони, а и едва ли има кой знае какво поле за подобряване на технологията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар