четвъртък, 1 септември 2016 г.

Колко много разкрива една профилна снимка

Най-много планиране, енергия, суета, време и нерви в социалната мрежа сякаш отделяме за правилен подбор на профилна снимка.
Според това дали просто качвате поредната нова снимка, без много много да се замисляте, или разсъждавате дълго и широко върху това в кой кадър излъчвате повече интелект и сексапил, лесно може да се заключи много за вашата личност като цяло.
В света има над милиард и шейсет и пет милиона активни потребители на фейсбук, като повечето от тях са сложили снимка на себе си за профилна.
Това са много юзъри и ако знаете как, лесно можете да си направите доста задълбочени изводи за който и да е от тях само от това каква снимка си е избрал да го представя пред света.
Специфичните личностни характеристики предполагат специфични профилни снимки.
Академичен екип от Пенсилванския университет в САЩ изведе пет основни личностни типа в свое научно изследване, наречено "Анализиране на човешката личност според избора на профилна снимка в социалните медии".
Вижте дали спадате в някои от тях.

Екстровертите
Те се отличават със засилената си ангажираност към всичко, което се случва в света около тях. Ето защо за тях е по-характерно да имат шарени и пъстри профилни снимки с други хора в кадър.
Есктровертите не са особено заинтересовани от качеството на самото изображение. Важно е да изглеждат весели, усмихнати и забавляващи се.
Друго специфично за тях е, че имат особен афинитет към младостта, което не се наблюдава дотолкова при другите типажи. Екстровертите или изглеждат по-млади, отколкото са, на профилните си снимки, или се снимат с други млади хора.

Невротиците
В контраст с екстровертите в социалната мрежа, хората с невротични тенденции в поведението и характера си обикновено предпочитат съвсем друг тип профилни снимки.
За тях характерно е да се снимат заедно с животни или предмети, като така отместват фокуса от самите себе си.
Свързвани като типаж с преживяването на негативни емоции и демонстриране на лабилно поведение, невротиците залагат на просто композирани снимки с малко или никакви цветове.
Характерно също е да закриват лицата си по някакъв начин. С очила за четене, котка на рамо, книга и т.н.

Откритите
Тези са с най-добрите снимки от чисто фотографска гледна точка.
За тях обаче е най-характерно да си качват профилни с по-малко цветове и с угрижени физиономии, което на пръв поглед леко ги доближава до невротиците.
Те не са конформисти по природа и ако от снимките им лъха богат житейски опит и интелект, то най-вероятно е защото наистина ги притежават.

Конформистите
Навярно не е изненада, че онези, които най-много искат да се харесат на останалите и да получат одобрение, избират запомнящи се, цветни и ярки профилни снимки.
Този тип се характеризира с желанието за социално вписване и хората, които попадат в него често имат профилни снимки, на които присъстват и други хора.
Но въпреки, че често избраните изображения са весели, позитивни и шарени, не е задължително да са естетически издържани. В кадър може влизат твърде много неща, които дразнят окото.

Съвестните
Според проучването, този тип се характеризира с подреденост, планирано поведение и дисциплина.
Ето защо профилните им снимки са много добре преценени и обикновено са нещо като портретна снимка за документи, но може би с усмивка и повече цветове.
От тях често лъха позитивизъм и радост, вероятно защото представителите на тази порода знаят, че от тях се очаква да са щастливи на своята профилна снимка и просто спазват този шаблон в духа на своята изпълнителност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар