понеделник, 10 октомври 2011 г.

Да живее новият стар шампион

Себастиан Фетел обсипа с благодарности своя екип Ред Бул, след като успя да си осигури титлата във Ф1 за втори пореден път. Макар да завърши трети в Гран при на Япония, германецът спечели така нужната му точка и четири състезания преди финала на сезона, отново е шампион. Той се превърна и в най-младият двукратен първенец в историята на спорта. След финала на надпреварата в Япония, Себ обясни, че се чувства невероятно и едва ли ще успее да открие точните думи за да опише какво чувства:
"Не знам откъде да започна. Това е една дълга, но страхотна година. Най-хубавото е, че имаме още четири състезания. Постигнахме силен резултат днес. В момента не мога да си спомня всичко, което мислех да кажа. Единственото, което мога да направя в този емоционален момент е да благодаря на всички в отбора. Толкова много хора работиха за този момент. Благодаря ви! Най-много благодаря на своя треньор Томи Пармакоски и неговото семейство. Той бе първият, който ми помагаше, когато имах някакви съмнения относно представянето си."

"Най-трудно е да се спечели титлата за втори пореден път. Нямаше да се справя сам никога. В момента съм доста объркан, но и много щастлив. Днес не бяхме толкова бързи колкото очаквахме. Не успях да изпреваря Фернандо, а и Дженсън успя да изскочи пред мен след излизането си от бокса. В Италия изпреварих Фернандо зрелищно, но той нямаше как да ме пусне да повторя това и сега.", сподели той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар