вторник, 28 юни 2016 г.

Желаете ли чаша синьо вино?

Живеем в свят на постоянни иновации, като в никакъв случай няма как и алкохолната индустрия да бъде изключение от общото правило. Във всеки един момент можем да бъдем изненадани от нечие нестандартно хрумване, което да промени из основи цялостните ни представи за това, кое е нормално и кое - не.

Бихте ли приели за нормално, че вече съществува подобно нещо като синьо вино? Вероятно в нормален разговор отговорът ви би бил "не", но ще се наложи да преосмислите това, защото синьо вече вече съществува. Колкото и необикновено и странно да звучи.



Зад смелата идея стои испанската стартъп компания Gik, която е разработчикът на нестандартната напитка. За да реализират интересното си хрумване, Gik осъществяват партньорство с Университета на Баските и организацията с нестопанска цел AZTI-Tecnalia, която провежда усилени изследвания в сферата на хранителния сектор.


Синьото вино на Gik съдържа едновременно бели и червени сортове грозде, селектирани от различни винарни на територията на Испания. Синият нюанс на напитката идва от комбинацията между антоцианин и индиго.
На своя уебсайт от Gik обясняват, че са избрали именно синия цвят, защото той символизира 
Очаква се съвсем скоро синьото вино на Gik да бъде достъпно за дегустация в определени страни на европейския континент, като всяка бутилка от него ще струва около 10 евро. А вие бихте ли опитали чаша синьо вино?

Няма коментари:

Публикуване на коментар