вторник, 21 юни 2016 г.

Феновете искат Дженсън Бътън да води Top Gear

Рестартът на автомобилното шоу Top Gear с радиоводещия Крис Еванс като основен водещ не се оказа особено успешен, а ситуацията започва да се затяга, след като Еванс обяви война на критиците си. Новият сезон на Top Gear започна с два неособено вдъхновяващи епизода, а основният грях на Еванс е, че се държи като лошо копие на Джеръми Кларксън и компания.
Еванс вече получи прякора „Г-н Кресливец" от феновете на шоуто, а Крис без стеснение демонстрира една от най-лошите страни на британското радио, с други думи - не спира да говори.

Появата на Бътън, световен шампион във Формула 1 за 2009 година, бе съпроводена от тест на McLaren 675 LT, в интерес на истината британският пилот беше спряган за водещ на шоуто още в края на миналата година, когато не беше сигурно дали той ще остане в McLaren.
В крайна сметка Дженсън подписа за още една година с отбора на Рон Денис, а Top Gear се сдоби със звезда от Формула 1, но от по-различен калибър - бившият собственик на отбор в световния шампионат Еди Джордан.
Феновете харесаха представянето на Бътън на пистата на Top Gear - както карането му, така и поведението му пред камера и фактът, че той може едновременно да говори на камерата и да пързаля спортния автомобил. Нещо, което се оказа доста трудно за Еванс в началото на снимките за новия сезон.

Появата на Бътън в шоуто предизвика бурна реакция в социалните мрежи, като все повече стават феновете, които искат пилотът от Формула 1 да смени Еванс като основен водещ.
Интересното е, че зрителите на предаването харесват другите нови водеци - от сухия хумор на Мат Ле Бланк до пилотските умения на Сабине Шмиц и Крис Харис, които са с няколко нива над Кларксън, Мей и Хамънд по отношение изпълненията с автомобили.
Проучванията показват, че феновете се дразнят на „шума, който произвежда Еванс", а част от зрителите не са доволни от това, че фокусът на предаването се измества от тестовете и представянето на автомобили към гостуването на различни звезди в шоуто. Последният пример беше дискусията, която Еванс проведе с филмовата звезда Деймиън Люис за шансовете му да е следващият Джеймс Бонд.
Със сигурност, Еванс и екипът му имат трудната задача да убедят зрителите, че Top Gear ще се превърне в напълно различно шоу и може би първите крачки в тази посока ще са свързани с по-сериозно използване на другите водещи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар