понеделник, 27 юни 2016 г.

Новият Top Gear е най-лошото шоу по телевизията

Новият водещ на поредицата Top Gear Крис Еванс прие на нож критиката на зрителите по отношение на премиерния, първи епизод по BBC2. Сега обаче ще му се наложи да преосмисли позицията си, тъй като втората серия се оказа дори по-неуспешна, предава The ​​Telegraph, уточнявайки, че британците определят новото предаване като "най-лошото шоу по телевизията".

Излъченият тази седмица втори епизод е гледан от 2,8 млн. британци, като пиковият брой на зрителите за кратко е достигнал 3,3 млн. Аудиторията вероятно изглежда внушителна, но реално е точно наполовина под средната за старата поредица с Джеръми Кларксън - 5,5 млн. зрители. Резултатът е и с около 1/3 по-слаб от този на първия епизод, като аудиторията пада от 23% през миналата седмица до само 14% през тази.

Трябва все пак да се отбележи, че ситуацията не е толкова плачевна. Резултатът на епизод 2 е над средния за Великобритания - 2,6 млн. зрители в този часови пояс. Зрителската аудитория също - средната е 9,9%. Освен това в измерването не са включени зрителите по онлайн канала BBC iPlayer.

Притеснителен обаче е фактът, че по-голяма част от зрителите във Великобритания - цели 4,7 млн. души - са предпочели да гледат шоуто Antiques Roadshow, което се излъчва по същото време, пише The ​​Telegraph. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар