сряда, 7 декември 2016 г.

Хари Потър и магическите фенове: 10 причини да обичаме момчето, което оживя

1. Дж. К. Роулинг и силните й героини
Въпреки че поредицата е за приключенията на малкия магьосник Хари и приятелите му, авторката Дж. К. Роулинг е свършила страхотна работа със създаването на впечатляващи героини. От Минерва Макгонагъл до Хърмаяни Грейнджър – тези дами са се борили за принципите си. 

2. Хедуиг – най-страхотният домашен любимец
Ако някога сте се грижили за животинче, то ще разберете обичта, която Хари изпитва към бялата сова. Тя е специална, защото е първият му приятел и остава такъв до края. 

3. Приятелите на Хари Потър за цял живот
Без Хармаяни и Рон Хари едва ли би издържал и един ден в Хогуортс. Роулинг е успяла да покаже реални приятелски взаимоотношения – с техните възходи и спадове. Така че, наблюдавайки ги, ще разберете как би се държал истинският другар.

4. Мъдростта на Дъмбълдор
Ако попитате някого за любимите му фрази от поредицата, то несъмнено повечето ще са излезли от устата на Дъмбълдор. Всяка негова дума е вдъхновяваща и учи как да бъдем по-добри хора. Той говори за съдбата, която обаче можем да направляваме с изборите си.

5. Откровенния Хари
 Въпреки че е главно действащо лице, той си има своите проблеми. Той е умен и често не знае кога да спре словоизлиянията си. "Не се обиждай, но не ми пука" – честичко заявяваше Хари. Той е дързък, смешен, драматичен... но заради това го обичаме.

6. Магическите същества 
Лентите ни предоставят блестяща възможност да ги видим в пълния им блясък. Всички са детайлизирани до съвършенство и различни от всичко виждано.

7. Куидич
Реално съществуващите игри може да затруднят маниаците на "Хари Потър", но ако зачекнете темата "куидич" ще отприщите звяра. Те ще обяснят всяка подробност за спорта. За кратко времи играта се превърна във феномен и вече е част от занятията на някои университети.

8. Хагрид
Милият полугигант Хагрид е любим герой на мнозина, въпреки че някои едва ли ще признаят. Който не го харесва, моля, да вдигне ръка. Та той прави всичко по силите си да предпазва Хари.

9. Невидимото наметало
Първо, той е подарък от загиналия баща на Хари. Второ, с него ставаш невидим. Какво по-страхотно от това да направиш някоя беля и никой да не те забележи.

10. Вярата
Всяко дете преминава през фаза, в която се съмнява и не вярва в себе си. Но "Хари Потър" ни научи, че можем да постигнем всичко. Ако три 12-годишни деца могат до разгромят лорд Валдемор, то и ние можем да преодолеем трудностите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар