понеделник, 26 юни 2017 г.

Ъпсурт, ама вие... верно ли?

by webcafe.bg

Аз съм от онези леко повредени софиянци, които като деца са расли с песните на Ъпсурт и имат чувството, че ги познават едва ли не още преди те да станат известни.
Защото някога отдавна - сякаш беше в древността - тези пичове започнаха първи да пеят за онова, което се въртеше в главите на всички, но никой не се беше сетил да изкаже гласно. Бяха едновременно актуални, социални и готини.
Пееха за трева, когато тревата още беше на всеки ъгъл и беше "куул" и още нямаше имиджа на лекарство - което, честно казано й сваля драматично ореола.
Пееха за "бело" много преди земното кълбо да се напълни с Крисковци, които си мислят, че светът започва от тях. Пееха за брат'чедите, за колежките, за напиванията, за липсата на кинти, за жълтите таксита, за Студентски град, за кражбите, гаврите и евтините жени (и мъже!) и то с лекота и чувство за хумор.

Иронизираха. Гневяха се. Гавреха се. Забавляваха се. И се стараеха.
Именно затова и не мога да разбера колко точно трябва да си закъсал с кеша или изобщо да си скъсал с каквато и да е представа за собственото си ниво, за да пуснеш подобна рап-чалга, каквато представлява парчето (защото за "песен" някак си не върви да говорим) "Този танц".
Не стига, че Ъпсурт ни сервиват тази мазна полюция с поразяваща липса на въображение като по учебник в началото на лятото (време за кОпон, разбираш ли), ами и сега трябва да хабим мозъчни клетки да се чудим кой от групата точно има комплекс на тема "черни, потни, яки дупета".

Ама, Ице, Венци, Буч... верно ли? Вашите фенове вече пораснаха и си гледат изкласилите дечица, а вие ни обяснявате "за к'во ми е по-млада, ще я пребия от секс"?

Няма коментари:

Публикуване на коментар