сряда, 12 юли 2017 г.

10 знаменитости, израснали с хиперактивност с дефицит на вниманието

1. Алберт Айнщайн
Айнщайн е смятан за един от най-известните учени и интелектуалци в целия свят. Той публикува повече от 300 научни труда и над 150 други работи и получава почетни докторски степени от множество европейски и американски университети. През 1999 г. американското списание „Тайм“ го провъзгласява за Личност на столетието, а допитване до най-известните съвременни физици го определя като най-великия физик на всички времена. Притежава симптоми на хиперактивност с дефицит на внимание.
2. Хенри Форд
Той е американски инженер и предприемач, основател на автомобилната корпорация „Форд“. Хиперактивността му обаче му помага повече, отколкото му пречи и днес той се смята за пример в бизнеса и автомобилостроенето.
3. Уолт Дисни
Един от най-големите предприемачи на всички времена и присъствието му се усеща 50 години след смъртта му. С ХАДВ той успява да изгради империя и да направи продукт, който хората обичат и търсят десетилетия наред. И както всички знаем, това е едно от най-важните неща, когато става въпрос за създаване на дълготраен успех.
4. Майкъл Фелпс
Американскят плувец и спортистът с най-много златни олимпийски медали за всички времена. Има 28 олимпийски медала и е 23-кратен олимпийски шампион.  Заради хиперактивността в детството си е на медикаментозно лечение, но след като започва да спортува активно прекратява приема на лекарства.
5. Джъстин Тимбърлейк
Американски поп и ритъм енд блус изпълнител и актьор, роден в Мемфис, щата Тенеси има спечелени 4 награди „Грами“. Самият той страда от хиперактивност с дефицит на внимание и същевременно с това има и обсесивно-компулсивно разтройство.
6. Джейми Оливър
Оливър е един от най-популярните кулинари, гостувал и в България. Той подготвя и представя рецепти и меню, подходящо именно за хиперактивни деца.
7. Джим Кери
Актьорът е известен със своята импулсивност и емоционалност, които са резултат от поставената му диагноза ХАДВ. Той споделя в много от интервютата си, че е бил клоунът на класа си и често е нарушавал дисциплината.
8. Мишел Родригес
Тя е американска актриса, участвала в блокбъстъри като „Бързи и яростни“, „Заразно зло“, „Аватар“ и в популярни сериали. Тя самата като дете се е притеснявала, че нейната диагноза ще попречи на бъдещето й.
9. Адам Левин
Левин е фронтменът на Maroon 5, който също е диагностициран с ХАДВ. Той споделя, че като дете също е имал проблеми да се съсредоточава и фокусирането върху учебното съдържание. Нарушената концентрация и липсата на стабилно внимание продължават и днес като най- силно се усещат когато трябва да напише текст на нова песен.
10. Сър Ричард Брансън
Тази популярна личност е определението за магнат. С ХАДВ той създава компания, която на достъпни цени предлага космически пътешествия, собственик е на звукозаписни и авио-компании. Благодарение на своята хиперактивност той има енергията и креативността да поема рискове и да печели от това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар