четвъртък, 20 юли 2017 г.

Ролите в култови филми, които всички в Холивуд искаха да получат

Крисчън Грей и Анастейжа Стийл в "50 нюанса сиво"

Наддаването за актьорите, които да изиграят главните роли във филма по еротичния роман на Е. Л. Джеймс, е изключително разнообразно. Феновете на книгата лобират най-силно за Мат Боумър ("Престъпления от класа") и Иън Сомърхолдър ("Дневниците на вампира"), а за ролята на Анастейжа е спрягана Алексис Бледел ("Историята на прислужницата", "Момичетата Гилмор"). Джеймс настоява за Шайлийн Удли ("Малки големи лъжи"), но по това време актрисата вече е ангажирана с "Дивергенти". Сред останалите имена в списъка са Алисия Викандер и Александър Скарсгард, Кара Делевин и др. Най-накрая кастингът се спира на двойката Джейми Дорнан - Дакота Джонсън.


Жената чудо

Неведнъж Холивуд се е опитвал да създаде игрален филм по историята за Жената-чудо - и всеки път неуспешно, до 2017 г. Междувременно някои от най-големите звезди на киноиндустрията са били на крачка от това да облекат костюма на супергероинята - включително Сандра Бълок, момичето на Бонд Олга Куриленко и Кристина Хендрикс ("Mad Men"). В крайна сметка, изборът се падна върху израелската актриса Гал Гадот, която се превърна в новата сензация на Холивуд благодарение на ролята си във филма.

Джеймс Бонд

Залагането за това кой ще бъде новият 007 е нещо като национален спорт за букмейкърите във Великобритания. Само шестима актьори са имали честта да се превърнат в Джеймс Бонд на екран, а славата им се носи с десетилетия. През годините желаещите да облекат перфектния костюм на британския таен агент са били в пъти повече - включително Майкъл Кейн, Рейф Файнс, Лиъм Нийсън, Клайв Оуен и Колин Фърт. Сега когато Даниел Крейг обяви, че иска да се оттегли от участие в поредицата за 007, списъкът на кандидатите стана още по-голям. Сред евентуалните му наследници са Идрис Елба ("Лутър"), Том Хидълстън ("Нощният мениджър"), Том Харди ("Табу") и Деймиън Люис ("Homeland")

Хари Потър

За да намерят най-подходящото момче за ролята на култовия магьосник, Уорнър Брос пускат обява за набиране на двойници на Хари Потър и получават писма от над 40 000 хлапета от цял свят. Сред кандидатите са Хейли Джоел Осмънт ("Шесто чувство") и Джонатан Липницки ("Джери Магуайър"). Дори Том Фелтън, който по-късно е избран за ролята на Драко Малфой, първо се е пробвал като Хари Потър. Днес обаче всички свързват физиономията на Даниел Радклиф с "момчето, което оживя".

Вивиан Уорд

Кастингът за "Хубава жена" е толкова силен, че в един момент изглежда така, сякаш всяка актриса в Холивуд си е мечтала да изиграе проститутка със златно сърце. Мег Райън, Мишел Пфайфър и Дарил Хана са сред най-обсъжданите имена за ролята на Вивиан. Най-накрая обаче младата Джулия Робъртс получава ролята, която ще се превърне в ракетата-носител за страхотната й кариера.

Рейчъл Грийн

"Приятели" спокойно може да се нарече най-популярният ситком на всички времена, който неслучайно превърна в световни знаменитости всички актьори от главните роли. Животът на Дженифър Анистън обаче едва ли щеше да е това, което е, ако продуцентите бяха заложили на първоначалния си избор за ролята на Рейчъл - актрисата Теа Леони. За да получи работа в "Приятели", Анистън отказва позиция в култовото седмично шоу Saturday Night Live.

Няма коментари:

Публикуване на коментар