събота, 1 юли 2017 г.

Минту: Кими се грижи перфектно за нас

Кими и Минту Райконен застават пред финландския Ел в откровен разговор за семейството.

Весел рус мъж отваря хладилника и оглежда какво да хапне. Веднага може да обърнеш внимание на татуировката на лявата му ръка - ликът на сина му. На вратата на хладилника има същото това лице, само че на магнитчета. Мъжът си взима малко масло и го размазва върху филийка ръжен хляб. Яде го бавно и тихо докато гледа замислено към морето.

Трудно е да се повярва, че този ведър човек е шампионът от Ф1 Кими Райконен. Кими не е известен  като толкова внимателен и грижовен, колкото всъщност е. Той е Леденият - който се държи студено към медиите и отговаря безразлично на въпросите им. Обаче Леденият у дома не е това, което ни знаем - той говори красиво за жена си и семейството и изглежда все по-скромен от всякога.

Животът на сем. Райконен е изненадващо нормален. Кими сам си реже хляб и сам си намазва маслото върху него.

Освен на кухненския плот се намира и пазарска чанта за пазаруване на Хермис. Тя принадлежи на Минту - жената, опитомила Кими.

МИНТУ, КОЯТО ОПИТОМИ КИМИ.

Минту и Кими Райконен дават съвместно интервю пред Ел, нещо което се случва изключително рядко. И го дава в дома им в град Поркаланиени. Оказва се, че двойката, която пътува с частен самолет, сама пазарува за дома си.

Усукан като серпентина. Черен мръсен път. Това води до техния дом. И какво по-подходящо от това. Разположен на полуостров е тази прекрасна вила на сем. Райконен. Вила Дива. А въпреки името си тя се вписва чудесно в ландшафта.

Точно тук на този път преди 4 години, Минту и Кими се срещат. Работейки още като стюардеса, любопитството на Минту я води дотук където се запознава с Кими Райконен.

"Имахме общи приятели, но не познавах Кими преди. И никога не бих предположила, че ще станем двойка. Обаче, аз видях че и двамата се забавлявахме когато бяхме заедно"

По това време Кими имаше репутация на купонджия. В едно от всичките му партита Минту била там и останала да преспи както всички други от приятелския антураж.

"Аз също купонясвах, но от нас двама ни, той беше парти животното. Това обаче може би е част от живота на един млад мъж да се покаже."

В края на купонджийския сезон, Минту се прибира в апартамента си когато един ден телефона позвънява.

"За моя изненада Кими ме покани в дома си. Попитах го кой друг ще идва. Той отговори 'Само ти' ".

ЛУКСОЗНА ХОТЕЛСКА АТМОСФЕРА

Екипът ни за снимки успя да стигне за 60 минути от магистралата до тази вълшебна вила. По думи на Кими пътят е 15 минути, е  на нас ни отне час.

Атмосферата в тази вила сега е много по-спокойна отколкото през лятото на 2013г. Двойката е женена, радва се на 2г Робин, а Минту грее от бременността си.

Както винаги, Минту е събудена от кукуригането на Петел, а Кими и Робин все още спят. Края на януари е, и Кими се радва на последните си почивни дни.

Минту споделя, че се чувства най-накрая у дома си, защото е успяла да завърши интериора по свой вкус.

"Кими ми е дал пълна свободна относно интериорния дизайн, но разбира се винаги се допитвам до него. За щастие нашите вкусове са в хармония", казва Минту

Интериотър на вила е станал по-лек. Фитнесът се е превърнал в голяма зала за игри за Робин. Независимо от това, колко е хубаво, двойката прекарва повече време в швейцарския си дом.

ЕДНО ЛЮБЯЩО СЕМЕЙСТВО НА СКОРОСТ

Когато съпругът ти е Ф1 пилот, сватбения подарък не може да е нещо обичайно.  Минту получава свой собствен мотокрос велосипед от отбора на Кими миналото лято. Така и Скудерия посрещат Минту в Белгия миналата година.

"Когато бебето се роди смятам да го пробвам". Споделя Минту, която все не намира време за това, а Кими се шегува с нея "Защото си винаги бременна."

Минту казва, че няма как да не се притеснява за мъжа си по време на състезание. Това, което я тревожи, че от време на време получава болки в гърба и врата. За щастие той е обърнал внимание на това и има специална програма за тях.

"Сутрин много обичам да плувам в басейна" - споделя Кими.

Минту и Кими не се засичат в залата, защото те тренират по различно време на деня. Кими тренира следобед, а ранобудната Минту сутрин. 

"ВЛЮБИХ СЕ В ЗАМИСЛЕНОСТТА НА КИМИ"

По време на интервюто Робин потупва корема на майка си.

"Къде е сестричката ти" - нежно пита Кими Робин и с любов поглежда към корема на Минту,

Райконен са в очакване на второто си дете - момиченце. Едно е ясно, първата буква ще съответства с тази на брат й - Р.

Какъв баща си мисли Кими, че е. Кими сбръчква чело и казва, че не е лесно да премине плавно от тежката си работа до това да си играе с малки колички.

Минту споделя, че с е влюбила в тази загриженост на Кими за семейството. Това се доказва и когато на Кими се обажда брат му Рами. Той работи във фирмата на Кими и домовете им са съвсем близо един до друг.

И Кими, и Минту са преживели загуба на родител.

Минту преминава през труден период в живота си когато майка й, изп. дир-р на фирма за логистика умира от мозъчен кръвоизлив когато е  на 45 г, Башата на Кими също почива внезапно.Семейните им портрети обаче може да ги видите навсякъде из дома им.
Башата на Минту обаче, който е запален фен на Ф1 остава изключително радостен когато разбира с кого се среща дъщеря му.

ДВОЙКАТА

На състезания, Минту винаги гледа да е с Кими когато й е възможно. Обича да му маха, за да знае, че е там. Кими се радва на нейната компания винаги и й се доверява . 
Те са толкова земни, че сами ходят до супермаркета, като го описват че това също е хубав момент - споделят още малко мигове заедно.

Срещаме Минту една седмица по-късно, на тестовете в Барселона където тя има съобщение на гласовата поща. Молим я да ни го пусне, а то е повече от красноречиво.

"Обичам те, моя съпруго"

Няма съмнение, Ледения се е разтопил в обичното си семейство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар