сряда, 26 юли 2017 г.

Ще успее ли Махершала Али да спаси True Detective?

Носителят на "Оскар" Махершала Али може да се окаже новата звезда на True Detective.

Актьорът води преговори със създателите на сериала за участие в евентуален трети сезон - който за момента все още не е получил зелена светлинa. Поне не официално, но ако можем да се доверим на източниците на Variety - HBO ще даде още един шанс на True Detective.

За 43-годишния Махершала Али това ще бъде поредното силно завръщане на телевизионния екран. Една от най-известните му роли в сериали беше тази на Реми Дантон в "House of Cards" - бившия началник на кабинета на президента Франк Ъндърууд (Кевин Спейси). Той играеше и в първия сезон на сериала на Netflix "Люк Кейдж" по сюжет от едноименния комикс на Marvel.

През 2017 г. Махершала Али спечели отличието на Американската филмова академията за поддържаща мъжка роля във филма "Лунна светлина". Това беше първият случай в 89-годишната история на "Оскарите", в който мюсюлманин печели златната статуетка.

Вторият сезон на антологията, с участието на Колин Фарел, Рейчъл Макадамс и Тейлър Кич смени изцяло сюжета, локацията и режисурата на True Detective, но така и не успя да повтори първоначалната тръпка.
След критиките към True Detective 2, HBO реши да направи някои промени. Програмният президент на телевизията Кейси Блойс коментираше, че държи да продължи работата по сериала, който заслужи пет награди "Еми" през 2014 и 2016 г.

Самият създател на антологията Ник Пизолато има договор с HBO, който продължава до края на 2018 г.
Още в началото на 2017 г. Пизолато започна да разработва концепцията за третия сезон, като сега разчита на нов екип от сценаристи и нов изпълнителен продуцент. През март 2017 стана ясно, че Дейвид Милч (създател на сериала Deadwood) може да се включи в продукцията.
Все още не е ясно какъв ще бъде сюжетът на True Detective 3 и в каква роля ще видим Махершала Али, но със сигурност привличането му към третия сезон ще бъде напълно подобаващо за високото ниво на сериала. А може би - самият сериал има нужда от точно такъв импулс, за да се върне към неповторимата атмосфера, която оригиналният сезон създаде.

Няма коментари:

Публикуване на коментар