събота, 22 юли 2017 г.

9 знака, че никога няма да станете богати

Стремите се по-скоро да спестявате, отколкото да печелите
Спестяването наистина е ключово, за да станеш богат, но не и ако пречи на печеленето. Именно върху това се фокусират богатите хора.
Ключът към успеха е пак да се спестява, но да престанем да се притесняваме, че парите не ни стигат, а да измислим как да печелим повече. В крайна сметка, за да спестиш, трябва първо да ги спечелиш.

Все още не сте започнал да инвестираш

Един от най-ефикасните начини за спечелиш повече пари е да ги инвестираш. Колкото по-рано започнеш, толкова по-добре. Милионерите инвестират средно 20% от техните приходи всяка година. Богатството им не се измерва от количеството пари, което правят, а от това как го инвестират и спестяват, пише Рамит Сетхи в бестселъра си "Ще те науча как да станеш богат".

Работите на твърда заплата
Повечето хора избират да им се плаща за определено време - на твърда заплата или на час. Богатите хора обаче избират да им се плаща за получени резултати и по принцип са на свободна практика.
По-принцип да си на уговорена заплата е по-бавният начин за просперитет, считан за най-сигурният.

Купувате си неща, които не може да си позволите
Ако не се простирате според чергата си, няма да забогатеете. Дори ако започнете да печелите повече, не го използвайте като оправдание, за да повишите стандарта си на живот. "Купих си първия луксозен часовник и съответната кола, едва когато бизнесът ми и инвестициите ми даваха много приходи" - пише милионерът Грант Кардън. Според него по-важно е да те познават по работата ти, отколкото по джаджите, които си купуваш.

Преследвате нечии други мечти - не своите
Ако искаш да си успешен, трябва да правиш това, което обичаш. Само така твоята страст към работата ще бъде постоянна. Много хора правят грешката да преследват нечия друга мечта или цели, а по този начин не се кефят на това, което работят.

Рядко излизате от зоната си на комфорт
Ако искаш да забогатееш, да бъдеш успешен или да вървиш напред в живота, трябва да свикнеш с несигурността и дискомфорта. За богатите хора несигурността е ежедневие.
Физическият и емоционален комфорт са цел на средната класа. Да си милионер не е лесно, а нуждата от комфорт може да се окаже разрушителна.

Нямате цели за парите си
Парите няма просто да се появят, трябва да работиш за тях. Ако искаш евентуално да станеш богат, трябва да имаш ясна и точна цел, която да се превърне във финансов план, който да изпълни въпросната цел.

Първо харчите, а после спестявате каквото остане
За да забогатееш, плати първо на себе си.
когато спечелят пари, повечето хора първо се разплащат на кой каквото дължат, наема, кредитната карта, мобилният оператор, държавата и т.н. Вместо това първо спестявайте. Отделяйте поне 10% от общия си доход в самото начало и нещата ще станат автоматични, ще се научите да живеете без тези пари.

Вярвате, че не сте способни да станете богати
Повечето пора вярват, че да си богат е привилегия само за късметлии. Истината е, че в капиталистическо общество, всеки има право да бъде богат, ако иска да създава блага и за околните.
Започнете да се питате: "Защо не и аз"? И мислете за велики неща. Богатите хора имат големи очаквания. Защо следващият милион да не е ваш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар