вторник, 22 ноември 2016 г.

Култови момента, които си останаха в клиповете от 90-те

Подскачащи коли
 За тях трябва да благодарим на Dr Dre или пък на Snoop Dog, а може би и на двамата. Тунингованите автомобили, които могат да бъдат сравнени с изгладняло кученце, чакащо своята награда, бяха неизменна част от проектите на рапърите. 

Тийнейджърки в ученически униформи
 Спомняте си Бритни Спиърс и хита й от 1999 г. Baby One More Time. Днес за една уважаваща се поп звезда е немислимо да се премени в подобен костюм, който е по-подходящ за Хелоуин парти.

Маколи Кълкин
 През последните години не виждате често Маколи Кълкин, нали? Освен ако не споделяте един апартамент със съквартиранта му Пийт Дохърти или пък не си падате по бандата му Pizza Underground. Той се появи в клипа към парчето на Майкъл Джексън Black Or White.

Рокаджии ветерани с костюми, които не са им по мярка
 Genesis знаят какво е чувството. За снимките на I Can`t Dance Фил Колинс и компания са облечени в гигантски костюми, в които по-скоро може да се скрие едро животно и в никакъв случай не са подходящи за пред камера.

Обърнатите шапки
Хип-хопът не беше истински хип-хоп без заветния аксесоар – обърната бейзболна шапка. Тогава шапките не бяха просто шапки, а истински символ на бунтарството. И знак в никакъв случай да не се закачаш с човек, който е обърнал козирката на шапката си назад. 

Момчешки групи, облечени като близнаци
 Едно на ръка, че в днешно време е трудно една бой банда да просъществува дълго, но поне е сигурно, че никога повече няма да видим членовете на която и да било момчешка група да носят еднотипни дрехи. Спомнете си Backstreet Boys и I Want It That Way, когато бялото ни идваше малко в повече, та чак заслепяваше.

Алисия Силвърстоун
 В онези години беше трудно да видиш клип, в който не участва холивудската звезда. И ето доказателства – парчетата Crying, Amazing и Crazy.

 Размъкнатите дрехи
 Отново пример, който може да бъде свързан с хип-хопа. Огромни ризи, небрежно привързани над пъпа, с няколко номера по-големи дънки и кецове не по мярка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар