събота, 5 ноември 2016 г.

Какво е посланието на филма Преди потопа на Леонардо ди Каприо

На 30 октомври National Geographic Channel представи премиерата на документалния филм "Преди потопа" засягащ болезнени теми за климатичните промени на планетата ни. Филмът е продуциран от холивудската звезда Леонардо Ди Каприо и кинорежисьорът Мартин Скорсезе. 
Актьорът Леонардо ди Каприо винаги е бил ангажиран с благотворителни каузи. Основател е на различни фондации, свързани с опазването на околната среда и застрашени животински видове. Ежегодно дарява милиони долари за благотворителност. През 2014 г. става посланик на ООН по проблемите на климата.
За филма "Преди потопа" Фишър Стивънс, който е режисьор на лентата (макар да е ни е по-известен с комедийните си роли) съвсем заслужено избира Леонардо Ди Каприо за лице на проекта, тъй като неговата ангажираност по въпросите за опазването на околната среда и преди всичко популярността му би имала най-голяма тежест за предаване на посланието на филма. Актьорът показва катастрофалните промени, които да настъпили в различни точни на планетата, в резултат на тежката човешка намеса и климатичните изменения на Земята и търси отговори и подкрепа от световните лидери за справяне с проблемите. 
Още през януари тази година Ди Каприо призова световните бизнес лидери към повече действия в борбата срещу климатичните промени на Световния икономически форум в Давос, където бе награден за дейността си в сферата на опазването на околната среда. В речта си тогава, той се изправи с тежки обвинения срещу енергийните корпорации, прикриващи свидетелствата за опустошенията на околната среда. 
Появата на документалния филм съвпада с влизането в сила на Парижкото споразумение, прието през декември миналата година на срещата на върха по въпросите за климата и оправя призив към обществото за необходимостта от спешни действия. Във филма ще видим актьорът Леонардо Ди Каприо да разговаря със световно известни личности като папа Франциск, Елън Мъск, президента на САЩ Барак Обама и др. в търсене на възможни решения за справяне с последиците от климатичните промени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар