вторник, 15 март 2016 г.

Най-доброто в новия Android N

Първите впечатления от Android N показват радикално подобрение на скоростта на анимациите при работа с устройството и специално внимание върху движението на основните елементи от системата.
Най-голямата новина в Android N е въвеждането на функция за split-screen - екранът се разделя на две части, което улеснява доста работата с няколко приложения. Например, можете да използвате браузъра си, докато следите какво се случва в Twitter, търсите адрес в Google Maps или настройвате алармата на телефона си.
Функцията може да се задейства, след като натиснете меню-бутона. Когато се покажат всички работещи приложения, задържате с пръст прозореца на програмата, която ви е необходима.
Можете да я позиционирате горе/долу или вляво / вдясно - в зависимост от това дали ползвате телефона си в хоризонтално или вертикално разположение. 

В същия дух Google въвеждат и доста полезната функция за "drag and drop" на текстово съдържание. Ако искате, например, да копирате част от мейл или документ, след което да го изпратите през Hangouts на свой приятел, просто го маркирате, задържате с пръст за секунда върху текста и с едно движение го "прехвърляте" в съседния прозорец.

Третият голям плюс за новия Android N са промените по менюто за Quick Settings. Сега Google ви дава възможност да виждате редица от икони за настройки на системата в най-горната лента от полето за нотификации.
През нея ще можете директно да пускате / спирате Wi-Fi или Bluetooth, без да се налага да отваряте цялото меню с настройки.

Какво стои зад кодовото "N" на новия Android? Слуховете варират от "Нутела" до "Нуга" в "сладкарския" стил на Google (след Gingerbread, Honeycomb, Ice cream sandwich, Jelly bean, KitKat, Lollipop и Marshmallow).

Няма коментари:

Публикуване на коментар