събота, 26 март 2016 г.

Защо Захари Бахаров е big deal

Захари Бахаров прави първата си голяма кино роля в „Дзифт" на Явор Гърдев и макар филмът да не събра положителни мнения от родната публика, Бахаров се превърна в звезда. И по-важното - българинът тайно си отдъхна, че в тази държава съществува поне един човек, който реално може да играе еднакво добре както на голям и малък екран, така и на сцена.

След този случай следва ролята в „Под прикритие" и моят любим персонаж Иво, на който Захари вдъхна повече живот и го направи истинско, плътно същество. 

Междувременно, непосредствено преди и след старта на снимките на „Под прикритие", Бахаров успя да участва, да, отново с малки роли, но какво от това, в „The way back" с Колин Фарел и Ед Харис, „Пазители на наследството" на Джордж Клуни и още няколко не толкова популярни чуждестранни продукции. Снима и българските ленти „Love.net", „Стъклената река" и „Цахес". Паралелно играе и на сцената на Народния театър, както и в една постановка в Сатиричния театър. Участва и в няколко кампании, къде по-уместни, къде не, и се превръща във важна част от родната поп-културно-телевизионно-кино-сцена.

Тъжно ще е, че трябва да спомена факта, че докато от април ще можем да видим наш човек в пети сезон на Game of Thrones, то можем да видим същия този човек да води и лотарийна игра по родната телевизия. Истинско похабяване на талант, при това не само от страна на Захари, но и от страна на продуцентите.

Защо взимаш Захари Бахаров и го превръщаш в модерна версия на Иво Танев от далечното „Треска за злато"? Това е отвъд мен и моите способности за разбиране. Защо приемаш да вършиш тази работа ми е по-разбираемо, но все пак...
Ако Захари Бахаров имаше късмета да се роди в друга държава с малко по-западна, централна локация, вече щеше да е сред имената в киното и телевизията, които следим с интерес. В никакъв случай красавец, но харизматичен, чаровен, обаятелен, добър в професията си, Бахаров заслужава всяко екранно време, което чуждите продукции могат да му предложат. Включително и тези у нас, дай боже да имаме повече. Защото докато българите въздишат и се радват на родните „секссимволи", един Захари Бахаров, освен че е секси, реално може и да играе. Той може да вземе един персонаж на хартия и да го направи истински човек на екран. И колкото и просто да звучи, както се вижда от родното кино, сериали и театър, очевидно е, че това не е така.
Game of Thrones пристига през април тази година, а Захари Бахаров участва в неговия осми епизод. И както се гордеем с други успехи на българите, така и аз се гордея, че и ний сме дали нещо на модерната кино и телевизионна сцена, дори и то да е само в един епизод, при това за минути. Да, Захари Бахаров е big deal, не се съмнявайте в това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар