вторник, 8 март 2016 г.

Рапърът, който е убеден, че Земята е плоска

Това продължава да изглежда като някаква шега, която обаче отдавна излезе извън контрол.

Американският рапър B.o.B., известен най-вече с дебютния си хит Nothin' on You (2010), се показа като човек с не особено прогресивни разбирания: по-точно, той е сред малцинството убедени, че Земята е плоска.
Теорията за прикриваната реална форма на планетата е толкова овехтяла, че на нейния фон и конспирациите за фалшивото кацане на Луната започват да звучат свежо и оригинално (B.o.B. се е изказвал и за тях).
Това не попречи на рапъра да направи излияния в над 50 туита от неделя насам относно лъжите в научните среди и прикриването на истинската форма на Земята от страна на НАСА.

Далеч по-интересно стана, когато лично популярният астрофизик Нийл Деграс Тайсън се опита да го опровергае.
В началото B.o.B. пусна своя снимка с красива гледка в далечината, под която написа: „Тези градове отзад са на приблизително 16 мили един от друг... къде е извивката? Моля, обяснете това."



След това 27-годишният рапър пусна и редица „доказателства" на тезата си, състоящи се от снимки на хоризонт и рисунки, показващи липса на земна извивка. „Недейте просто да вярвате на това, което ви казвам, проверете го", насърчава последователите си той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар