сряда, 16 март 2016 г.

Samsung представи Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge

Още с миналогодишните S6 и S6 Edge Samsung опитаха да докажат, че подобно на някои от големите си конкуренти в бранша, също са способни да изработват не само качествени, но и красиви и елегантни на външен вид мобилни устройства. Корейците осъзнаха, че дизайнът е не по-малко важен от характеристиките, поради което се стигна и до появата на S6 и S6 Edge, където евтината пластмаса бе заменена от метал и стъкло. А сега – с появата на S7 и S7 Edge, този възход на корейците е дори надграден.
По отношение на дизайна, S7 се чувства по-удобен за употреба от S6. По-лесен е за държане или взимане от плоска повърхност, като по-малко издадена е и „гърбичката“ за камерата. Galaxy S6 запазва 5.1-инчовия си четворен HD Super AMOLED дисплей, който видяхме и при неговия предшественик.
Колкото до Galaxy S7 Edge, той получава по-голям 5.5-инчов четворен HD Super AMOLED дисплей, а при задната на панела му се забелязва и лека извивка, което го прави още по-удобен за употреба. S7 Edge изглежда и забележително малък, особено ако го поставите редом до други смартфони с 5.5-инчов дисплей, като например iPhone 6S Plus.
Налична при S7 и S7 Edge е функцията „винаги включен дисплей“, показваща при желание базово инфо като час, календар, известия и т.н. Корейската компания уверява, че спомената функция ще консумира по едва половин процент от батерията на час, което е важно да се знае, ако имате притеснения в тази посока. А ако сензорът за близост е покрит, например – когато устройството се намира в чанта или джоб, то екранът се изключва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар